Бившият футболист и треньор на Левски Михаил Вълчев говори пред “Тема Спорт” за предстоящия сблъсък във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите с ПАОК. Той посочи и какво се е подобрило в играта на “сините” след изразителния успех в събота над Спартак Варна. 

“Левски игра с настроение. Спартак (Варна). Левски показа сигурна игра в защита. Много активни в този мач бяха и фланговете. При две от центриранията от тези зони Билан Бари вкара двата си гола с глава. Патрик-Габриел Галчев направи много подобни подавания. Имаше разнообразна игра в средата на терена".

"Виждаха се идеи в нападение. В този мач се забеляза, че създадените положения вече се вкарват. Дай Боже, да продължи тази тенденция. Все още не мога да преценя добре качествата на Роналдо. Има малък контакт с топката и като че ли е само консуматор. Дано да се оправи играта му в следващите мачове".

"Да, “сините” няма да могат да вкарат толкова попадения на ПАОК, но поне действията на терена да бъдат по същия начин. Левски да е равностоен съперник на гръцкия тим”, заяви Вълчев. 

“Бях в Гърция тези дни и говорих с фенове на ПАОК. Те ми споделиха, че отборът не е същият, който е бил преди две-три години. Възможно е да бъде победен от Левски”, каза бившият таран. “Мисля, че действията на “сините” ще са по-балансирани и ще имат за цел да не се допуска попадение".

"Смятам, че ако вкарат един гол на ПАОК и се запази авансът, ще е достатъчно. Надявам се да не се стъписат и да не си създадат излишни проблеми. ПАОК не е чак толкова голямо име и очакванията ми са, че Левски ще излезе с амбиция и настроение”.

“Мисля, че действията на “сините” ще са по-балансирани и ще имат за цел да не се допуска попадение. Смятам, че ако вкарат един гол на ПАОК и се запази авансът, ще е достатъчно. Надявам се да не се стъписат и да не си създадат излишни проблеми. ПАОК не е чак толкова голямо име и очакванията ми са, че Левски ще излезе с амбиция и настроение”, добави Мишо Вълчев.