Нидерландският защитник на Левски Келиан ван дер Каап стартира като титуляр в домакинството на ПАОК (2:0) от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Той единствен от петимата в лазарета на „Герена“ бе вдигнат за срещата. Във вторник 23-годишният футболист получи травма в глезена по време на тренировка. От медицинския щаб на сините веднага оценили сериозността на травмата и веднага го закарали за изследвания в Пловдив. Именно в местна клиника той е бил подложен моментално на форсирана терапия, която в крайна сметка е дала резултат, пише Тема спорт.

Вчера сутринта Ван дер Каап премина фитнес тест, а след него от лекарския екип му дадоха разрешение да започне срещата.

Не така обаче стояха нещата с Андриан Краев. Халфът отпадна от групата заради контузия в кръста. В нея място не намериха още Илиян Стефанов, Цунами и Ивелин Попов. Това бе и причината Станимир Стоилов да разполага едва със 17 футболисти за двубоя срещу солунския съперник. При това сред тях бяха двамата вратари Пламен Андреев (17 г.) и Йоан Загоров (16 г.). От резервите най-възрастен бе нидерландският халф Нейтън Олдър (20 г.). Той бе и единственият на пейката, който не е юноша на тима. Останалите бяха Антоан Стоянов (17 г.), Асен Митков (17 г.) и Марин Петков (18 г.).

Снимка: Lap.bg