Футболистът на Левски Ивелин Попов обяви на пресконференция, че е създаден инициативен комитет за изграждането на паметник на легендата на клуба Георги Соколов. Той коментира победата над ПАОК в Лигата на конференциите и доскорошния национален селекционер Ясен Петров. 

"Много хора, които сме вътре в клуба, очаквахме тази победа над ПАОК. Много хора знаят какво сме си говорили помежду ни. Атмосферата е добра. Знаете кой е треньор, кой е ръководител. Те много добре знаят рецептата как се побеждава в Европа. На финалната права във възстановяването съм. Контузията не беше лека, имаше разкъсани влакна на сухожилието. Благодарности към целия медицински екип на "Герена". Надявам се скоро да започна да тренирам и с момчетата.

Под ръководството на Станимир Стоилов няма как да не тренираш сериозно. Ако някой си позволи своеволия - един път, втори път и третия път си заминаваш. Не се вижда голямата амбиция в младите. Глобално го има този проблем. Самият проблем не е в базите, а в самите деца. Те нямат тази амбиция, не искат да се развиват и гледат лъскавата част на страната. Със седене във фейсбук и инстаграм футболист не се става. Има и други отбори със страхотна база, които не са произвели футболисти. Всички родители във всяко дете виждат Меси. Когато футболът ти е на първо място, нещата ще се получат. Като си малък, имаш три задължения - да учиш, да слушаш родителите си и да тренираш".

"През последните 5 години не се правят сериозни трансфери. Говоря от порядъка на над 500 хил. евро. Отстъпваме в мисленето. Не са по-технични, по-бързи. Самото мислене ни е по-объркано. Двама футболисти от чужбина ми се оплакаха, че било трудно и скучно. Кое е трудното, кое е тежкото? Когато излезеш в чужбина, забравяш за приятели, събирания по дискотеки и ресторанти. Имаш 10 години в чужбина, за да си уредиш живота. Когато се прибереш да покажеш с опит и желание на младите да следват този път", каза още Попов. 

"Много се надявам нашият клуб да преодолее ПАОК. Като българин пожелавам успех на всички български отбори. Искам всички да отидат, колкото се може, по-напред. Искам левскарите и феновете на другите отбори да ходят на европейски мачове. Искам държавата, ако може, да започне да помага да се строят нови стадиони. Обръщам повече внимание на нашия отбор, когато играе. Впечатленията ми са, че има много хора, които демонстрират високо самочувствие без покритие. Не мога да си обясня на какво се дължи това. Има 4-5 отбора, които играят хубав футбол и се получават хубави мачове."

"Каквото кажа, обикновено се случва, имам поглед на нещата. Не го познавам Кръстаич, не съм му следил кариерата, не знам какъв футбол проповядва и иска да вижда, но съм на 99% сигурен, че ще има по-добри резултати от Ясен Петров. Това мога да го гарантирам и истината е такава. За да си запази поста и да не го изгонят след 8 месеца, а след 10, журналистите също имаха вина."

"Много неща се случваха в националния отбор и никой не задаваше въпрос, никой не питаше, а когато видя футболистите отвътре, разказват всичко. Ако се интересуват малко повече, може да излязат много неща. Не може да се изтъкват причини, че не са викали даден футболист, защото не бил достатъчно весел за колектива. Това момчето си го каза, но мина и замина."

"Когато става въпрос за такива неща, не може да очакваме нищо. Аз 26 или 27 мача не играя за националния отбор и имаме 3 победи, едната е с Гибралтар. Последните мои 26 мача, не казвам, че само аз съм причината, но имахме 10-11 победи. Как при Петър Хубчев тези футболисти се класираха за бараж, а сега модерното е “подмладяване”, “дал съм шанс на 68 души”. Две квалификации гонехме подмладяване, изведнъж започнахме да гоним резултат."

"Тотално сбъркана политика и система. Едно време се пишеше за режима кой го нарушава, какво правел. Базата е открита за всички, някой да отиде и да види за какво става въпрос при Ясен Петров. Говоря по този начин, заради неговото поведение към мен. Аз го изразих и преди месец, че аз такива хора не уважавам. Сега пак го заявявам, надявам се да го излъчите както го казах”, заяви Попов пред "Студио Дерби".