Треньорът на Левски Станимир Стоилов има отново дилема пред себе си и за реванша срещу ПАОК, пише "Тема спорт". Двубоят с гръцкия гранд е в четвъртък от 20:30 часа на стадион „Тумба“ и ще бъде предаван пряко по Диема Спорт 2. Мъри все още не е решил на каква тактика да заложи, а най-голямата му въпросителна е в защитата. Хасковлията получи добри новини в края на миналата седмица, след като Цунами и Андриан Краев се включиха на пълни обороти към заниманията на тима и вече са възстановени.

Бразилецът страдаше от травма в коляното, докато халфът бе измъчван от болки в гърба. Със завръщането на двамата Стоилов може да заложи на схема на игра с четирима в защита. По този начин в Солун ще стартират Жереми Петрис отдясно, а в центъра на отбраната ще бъдат Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба, докато отляво ще бъде Цунами.

Станимир Стоилов остана много доволен от тактическата дисциплина, която показаха играчите му в първата среща с ПАОК (2:0) и не е изключено отново да заложи на 3 – 4 – 3. В тази схема Цунами може да действа в ролята на халф-бек, която бе изпълнена много добре от Патрик-Габриел Галчев преди седмица на „Герена“. Мъри не иска да форсира включването на бразилеца и по всяка вероятност младежкия национал ще започне като титуляр и в Солун. Тримата в отбрана ще са Келиан ван дер Каап, Ноа Сонко Сундберг и Хосе Кордоба, а като халф-бекове ще са Петрис и Галчев.

Ситуацията с Краев е почти същата и по-вероятно е той да остане на резервната скамейка, а на по-късен етап да бъде включен в мача. Така в средата на терена отново ще си партнират Георги Миланов и Филип Кръстев.

Вчера сините проведоха тактическа тренировка на „Герена“. От нея отсъстваха контузените Ивелин Попов и Илиян Стефанов. Халфът Георги Миланов нямаше проблеми и тренира на пълни обороти, след като в неделя се готвеше на облекчен режим. На заниманието бяха повикани и няколко футболисти от втория тим на столичани.