Левски ще се опита да довърши ПАОК тази вечер в реванша между двата отбора от 2-ия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Преди седмица "сините" сломиха гръцкия гранд с 2:0, но сега ги очаква адска атмосфера на стадион "Тумба" в Солун, където няма да има гостуваща агитка.

Добрата новина за Станимир Стоилов е, че Цунами и Андриан Краев са възстановени и пътуваха до южната ни съседка. Очаква се бразилецът да започне отляво на защитата, докато направилият отличен мач на "Герена" – Патрик-Габриел Галчев, да остане резерва. Извън групата останаха Илиян Стефанов и Ивелин Попов.

Капитанът на ПАОК Андре Виейриня също ще играе, след като поднови тренировки. Офанзивният халф се възстановяваше от контузия в последните две седмици, но бе в групата на "Двуглавите орли" за мача в София. Аут са халфът Омар Ел Кандури и нападателят Нелсон Оливейра.

В исторически план Левски три пъти е постигал домакинска победа с 2:0 в първия мач и винаги е продължавал напред, показа проверка на Gol.bg. Първият случай датира от сезон 1986/87, когато в 1/8-финалите на КНК елиминира Вележ Мостар (2:0, 3:4). После "сините" отпадат след две загуби с по 0:2 от Реал Сарагоса.

През знаменития сезон 2006/07 Левски елиминира два отбора в квалификациите на Шампионска лига, за да се превърне в първия български отбор, който стигна до груповата фаза. Левски първо се справи със Сион след 2:0 в София и нов успех с 2:0 на реванша, а после отстрани и италианския Киево след 2:0 и 2:2 на Ботуша. И именно тази статистика надъхва сините фенове. 

Друга обнадеждаващ факт е, че Левски на Мъри никога не е губил с повече от един гол разлика, когато става въпрос за елиминационни гостувания в Европа. Но визитите в Гърция са кошмарни за 26-кратния шампион на България – 4 загуби от 4 мача: 1:3 от АЕК Атина през 1961 г., 0:1 (1962 г.) и 1:2 от Олимпиакос 1987 г.) и 1:3 от ОФИ Ираклион през 1987 г.

Сега всичко е в ръцете на Мъри на Левски. 

Вероятни състави:

ПАОК: Котарски, Лирацис, Ингасон, Михаилидис, Соарес, Дъглас, Дандаш, Куртич, Виейриня, Нарей, Живкович

Левски: Михайлов, Ван дер Каап, Сундберг, Кордоба, Петрис, Кръстев, Миланов, Цунами, Роналдо, Бари, Уелтон

Стадион: "Тумба", Солун

Съдия: Сесар Сото Градо (Испания)

Снимка: Lap.bg