Треньорът на Левски Станимир Стоилов остава на мнението, че ПАОК е фаворит и ще бъде футболно чудо, ако "сините" успеят да елиминират гръцкия съперник във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, въпреки аванса от 2:0 от първата среща.

Софиянци гостуват утре от 20:30 часа в Солун за реванша.

"Ясно за нас е, че ПАОК е фаворит в едно такова противоборство. Ясно е, че направихме добър първи мач в София. Показахме нужните качества като футбол и като игра. Мисля, че заслужено спечелихме. Имаме аванс от 2:0, но знаем какво ни предстои. Видяхме още в първия мач качествата, силата на футболистите на ПАОК. С отличен треньор. Отбор, който ми направи отлично впечатление", заяви Стоилов.

"Продължавам да стоя зад думите си (че ще бъде футболно чудо, ако Левски отстрани ПАОК). Важно е да издържим физически и психически. Важно е да играем добър футбол - такъв, какъвто нашите фенове заслужават. И ако заслужаваме, да продължим напред. Мачът ще бъде игра на грешка. Надявам се ние да не правим индивидуални грешки, които да дадат възможности на съперника, а ако противникът ги прави, ние да се възползваме, както беше в първия мач".

"Не знам доколко сме впечатлили ПАОК. Направихме добър мач в София, зарадвахме феновете. ПАОК е отличен отбор, който играе добър футбол. Ние трябва да отговорим на това ниво, ако искаме да продължим. Всяка победа, която трупа този нов отбор на Левски, ще го калява и ще му дава самочувствие да върви напред. Трудните изпити, когато ги вземеш, те правят по-добър. Така че, ако се справим с това нещо, може да го окачествим като футболно чудо в този момент за нас", каза още той, цитиран от БТА.

Стоилов няма да може да използва опитния Ивелин Попов и национала Илиян Стефанов, които отпаднаха от срещата заради травми, но добрата новина е свързана със завръщането след травми на крайния бранителя Цунами и на халфа Андриан Краев.

"Цунами и Краев са здрави и са в групата за мача. Те са опция, която можем да използваме. Все още имаме повече от 24 часа до мача, в които да решим дали ще правим промени, или не", заяви Стоилов.

Снимка: Lap.bg