До снощи не се знаеше къде ще се проведе първата среща от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите между Хамрун Спартанс и Левски. Стадионът на малтийците е от категория 2 и няма право да приема двубои от този етап на надпреварата. Това е добре за Левски, тъй като тревното покритие освен че е с изкуствена настилка, е и с доста по-малки размери – 100/65. Стандартните терени са 105/68. Т.е. условията са крайно неблагоприятни за футболисти с профила на Уелтън, Роналдо и Билал Бари, пише Мач Телеграф.

През този сезон на маломерното изкуствено игрище в Малта се изиграха три мача от европейските клубни турнири – Спартанс разгроми с 4:1 Алашкерт (Армения) и надигра с 1:0 босненския Вележ. На същото съоръжение шампионът на Малта Хибърниънс пък завърши 0:0 с Шамрок Роувърс в мач от първия предварителен кръг на Шампионската лига.

Правилата на УЕФА обаче са категорични, че за третия предварителен кръг на европейските клубни турнири стадионът трябва да е минимум трета категория. Поради тази причина европейската футболна централа все още не е обявила къде ще се проведе срещата Хамрун Спартанс – Левски, която е предвидена за 4 август. Седмица по-късно предстои реванш, който ще се играе на „Герена“, гласи информацията в сайта на УЕФА.

Припомняме, че подобни драми имаше и ЦСКА при гостуването си на Македония Гьорче Петров. Първият мач се проведе на тренировъчна база в Скопие и завърши 0:0.

Снимка: Lap.bg