Треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира присъствието на Левски в Европа и отстраняването на ПАОК.

„Силно е понятието е връщането на Левски в Европа. Това ще е по-сложен процес. Участието на Левски в Европа е факт. През октомври изоставахме на 14 точки от четвъртия-петия в класирането. Тогава казвах, че ме е срам да гледам класирането. Беше болезнено. След това бяхме изпреварили тези отбори с 10 точки. Появата в Европа вече беше показването на Левски. Победата над ПАОК – беше гръмко заявяване, че ние сме тук. Сега големите ми притеснения са, че следващият ни противник, като име, като класа, не е от нивото на ПАОК, Имам притеснения, че може да имаме по-големи проблеми, защото на този етап изпитваме проблеми с отбори от нашата черга“, каза Стоилов в интервю за Лора Крумова по Нова телевизия.

„С победите над ПАОК получихме футболна увереност. Тя е опасна, защото води към лежерност, но трябва да намираш баланса. Тук е нашия ангажимент. Има случаи, когато футболистите гледат през треньора, каквото и да говориш. Думите на треньора не влизат в главите на играчите. Когато футболистите изпълняват това, което им се казва и това се получава, започват да слушат. Тези победи са стратегически, за да чуват, да запомнят“, заяви още Мъри.

„В момента трябва да ковем победи и отборна игра. Изграждането на стил е по-тежък и бавен процес. Левски е в ситуация, в която трябва да печели. По-лесният вариант е да се постигне резултат, а по-трудно е да се изгради стил. Стилът на Левски е „футболно шоу“. Това включва много компоненти. Всички видове на агресивния футбол, който радва хората. Феновете на Левски са темпераментни. Те могат да оценят и загубата, когато си показал поведение на терена. Когато хората усетят, че нещо е истинско и не ги лъжеш, са много активни в спасението и фенската си страст“, заяви още Стоилов.