Хамрун Спартанс е напълно равностоен отбор на Левски, заяви старши треньорът на "сините" Станимир Стоилов преди мачовете от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Той добави, че няма намерение да прави големи промени в състава и така носителите на Купата на България най-вероятно отново ще излязат с 3-4-3.

"Направихме обстоен анализ на отбора. Те са напълно равностойни на Левски. Този отбор има най-доброто финансиране в Малта и с играта от първите два кръга са напълно заслужено в третия квалификационен кръг", заяви Стоилов на пресконференция преди мача.

"Останах с отлични впечатления от Хамрун. Имат технични и комбинативни футболисти, които играят открит, агресивен и атакуващ футбол. В последните два мача дори надиграха Мостар. За мен това е абсолютно равностойна двойка и който направи по-малко грешки и играе по-умно, той ще продължи напред.

"Нямам намерение да правя размествания в състава, тъй като имаме положителни резултати. Ивелин Попов още не е готов, но скоро ще започне да тренира с отбора. 

"ПАОК има по-високо футболно ниво и от нас, и от Хамрун. Колкото до спортната форма - ние също изиграхме достатъчно мачове. Важното обаче е утре как ще се представим и който го направи по-добре, той ще спечели. Иначе нивото е абсолютно еднакво. Ще търсим нови идеи, защото Спартанс и ПАОК са различни отбори. Колко ще се осъществят обаче, това е друг въпрос.

"Имам сериозни притеснения за това, че се говореше, че в исторически план малтийските клубове са под нивото на българските. Не е така. Искам утре моите футболисти да бъдат също толкова концентрирани, колкото с ПАОК. Да, получиха заслужени похвали, но това само трябва да ги мотивира. Дано не обърнем нещата по български - главозамайване след добър мач. Желанието ми е утре да играем гордо, в стил Левски".

Двубоят е утре от 20:30 часа българско време на националния стадион на Малта във Валета.