Левски чукна с 1:0 Пирин на "Герена" и записа втора шампионатна победа. Единственото попадение в мача заби Роналдо в 70-ата минута.

Като цяло "сините" тотално доминираха, създадоха една дузина голови положения, но направиха куп пропуски, което можеше да им изиграе лоша шега.

Все пак Роналдо се оказа най-съобразителен в средата на второто полувреме и с глава донесе трите точки на Левски.


Мачът започна с натиск на „сините“, като в 5-ата минута Филип Кръстев центрира добре в наказателното поле от пряк свободен удар. Топката стигна до Андриан Краев, който стреля с глава, но вратарят на Пирин Янко Георгиев спаси.

Минута по-късно Патрик-Габриел Галчев центрира от дясното крило към Илиян Стефанов. Той стреля с глава отблизо, но Георгиев спаси, като извади топката от голлинията.

В 11-ата минута „сините“ удариха греда. След центриране от корнер топката стигна до Стефанов, който с глава я насочи към границата на вратарското поле. Там бе Хосе Кордоба, който стреля, но топката рикошира в левия страничен стълб на „орлетата“.

Натискът на „Левски“ продължи и в 14-ата минута Цунами центрира отляво. В наказателното поле Марин Петков свали топката за Роналдо, който стреля от 12-13 метра, но ударът му бе неточен.

В 33-ата минута Патрик-Габриел Галчев стреля от границата на наказателното поле, но Георгиев изби в корнер. След него в наказателното поле на "орлетата" се създаде суматоха, но Казуки Такахаши изчисти. Секунди след това Уелтън стреля силно, но прати топката над вратата.

В 44-ата минута Стефанов върна към дъгата, откъдето Кръстев шутира, но прати топката над вратата. Това бе и последното интересно положение за първото полувреме.

Второто полувреме отново започна с натиск на „сините“.

В 61-ата минута Кордоба се извиси в наказателното поле и стреля с глава, но топката мина покрай десния стълб на Георгиев. Минута след това Роналдо получи топката вляво от вратата на „Пирин“ и стреля силно, но вратарят на гостите направи поредно спасяване.

В 65-ата минута Уелтън финтира Венцислав Бенгюзов на лявото крило. Последва изстрел с десния крак, който обаче мина покрай левия страничен стълб на вратата на "орлетата".

В 70-ата минута Галчев получи пространство на десния фланг и центрира в наказателното поле. Там Роналдо се бе позиционирал по-добре от защитниците на гостите и с глава отправи неспасяем изстрел във вратата на Георгиев - 1:0 за „Левски“.

В 76-ата минута Славчо Шоколаров стреля от пряк свободен удар, но топката премина покрай вратата на Пламен Андреев.

Пет минути преди края на редовното време тимът на Красимир Петров остана с 10 души на терена. Само в рамките на 2 минути Красимир Станоев си изкара два жълти картона за две нарушения срещу Георги Миланов и съдията Станислав Тодоров го изгони.

До края „сините“ имаха още няколко шанса за гол, но до нови попадения така и не се стигна.

Левски - Пирин 1:0

Голмайстор: Роналдо (70)

Левски: Пламен Андреев, Патрик-Габриел Галчев, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Роналдо, Уелтон, Илиян Стефанов, Марин Петков

Пирин: Янко Георгиев, Александър Дюлгеров, Илиан Костов, Петър Занев, Христофор Хубчев, Красимир Станоев, Иван Тасев, Венцислав Бенгюзев, Казуки Такахаши, Китан Василев, Андрей Йорданов