Треньорът на Левски Станимир Стоилов определи победата на своя тим над Пирин като напълно заслужена, макар и минимална. Но се фокусира върху пропуските в атаката, които не му харесват, както и посочи резервите на тима при преминаването от едната в другата фаза.

"Мисля, че победата беше заслужена. Естествено, още в първите 15-20 минути трябваше да реализираме, за да тръгне спокойно и уверено мача. Държахме инициативата, контролирахме мача. Играхме сравнително бързо с добро темпо. Но нашите слабости в завършващия удар си остават. Като динамика, победата е напълно заслужена. Имахме и нашите проблеми при преминаването от едната фаза в другата.

"Ще трябва да работим в предни позиции, за по-добра комбинативност и по-голямо самочувствие. Не можем да търсим проблема там, където го няма. Проблемът е, че се пропускат прекалено чисти положения. Имаше добра динамика, добра бързина, само трябваше да сме по-точни в завършващата фаза".

След това Стоилов обясни, че постепенно Левски се връща към онзи стил, в който преди години доминираше и гостите трудно се добираха до голово положение.

''С оглед на първите две домакинства от този сезон, мога да кажа, че гостите нямаха и ситуация за гол. Левски се опитва да се връща към своя стил да държи инициативата, разбира се, трябва да превключваме по-бърдо и в средната зона. Имам предвид по-бързо да отнемаме топката и да правим преса. Преди имаше редовно голове в нашата врата, а сега и двата противника нямаха и една голово положение.

"Все пак Пирин и Спартак Варна не са фактор. Но първо ние трябва да подобрим играта ни във фаза защита. Това е жизнено важно, оттам и завършващ удар и завършващото подаване".

Попитан какви са очакванията му за мача с Хамрун Спартанс, а след това и дали ще се търси отлагане на двубоя с Лудогорец, цитираният от БТА Стоилов отговори: "Хамрун е опасен отбор, комбинативен. Притесненията ми са как ще се представи моя отбор, дали ще включим от първата минута на достатъчно добро ниво.

Относно мача с Лудогорец и дали ще го отлагаме, аз мисля за четвъртък, първо да минем там и после ще взимаме решения. И да се отлагат мачове, не е фатално. Когато искахме да дискутираме кога да започне първенството, никой не искаше. Евротурнирите са приоритетни за отборите в тях. Дали сега или в друг период, ние тези отложените мачове ще ги изиграем, така или иначе. Има голяма пауза поради зимното Световно първенство, така че смятам ще има достатъчно време да ги изиграем".