Минимален е шансът Левски да получи от УЕФА преиграване на реванша от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите срещу малтийския Хамрун Спартанс, от който сините загубиха след дузпи.

Както е известно, българският клуб поиска нов мач-реванш с малтийците, тъй като при втория гол на Хамрун в сблъсъка на „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ в четвъртък след мача бе забелязано нарушение на правилата, което не бе регистрирано от работата на румънската съдийска бригада, водена от Ищван Ковач.

Сърбинът Игор Радойчич, който е делегат на мачове на УЕФА и секретар на съдийската комисия към Сръбския футболен съюз, коментира казуса пред издание в родината му – Alo.rs.

В Сърбия се интересуват от развръзката на създалата се на ситуация, защото местния гранд Партизан трябва да играе с Хамрун Спартанс или Левски в плейофите за влизане в групите на Лигата на конференциите.

Да, има нарушение на правило 8, което обяснява как трябва да се изпълнява център в началото на всяко полувреме или след гол. Аз не мисля, че ще има преиграване. Ситуацията се разглежда като съдийска грешка на цялата бригада. Това е трябвало да бъде забелязано от главня рефер, неговите асистенти или четвъртия арбитър.

Разбирам мотивите на Левски да подаде жалба, но това няма да е достатъчно за назначаване на нов мач. Нарушението на правилото не е такова. Преиграване можеше да има, ако се зачете гол с директен удар при непряк свободен удар, без топката да се докосне до втори човек или при наличие на 12 противникови играчи на терена“, каза цитираният от "Тема спорт" Радойчич.