Треньорът на Левски – Станимир Стоилов – заяви, че решенията за бъдещето на отбора ще ги взима той. Също така специалистът изтъкна, че то – бъдещето, е на младите.

„В четвъртък вечер не успях да заспя. Болката и тъгата бяха много повече. Усещането за мъката, която получават левскарите и Левски е неприятна, когато живееш с него“, каза Стоилов в интервю за предаването „Тази събота и неделя“ по bTV дни след отпадането на неговия отбор малтийския Хамрун Спартанс в третия кръг на турнира Лига на конференциите.

„Не бяхме тренирали изобщо дузпи. Винаги аз избирам. Ако някой е пропуснал, отговорността е изцяло моя, но дузпите са лотария. Голът в 94-ата минута нанесе лек шок на играчите, въпреки че в продълженията те направиха всичко, за да спечелим още тогава мача“, смята Мъри.

„Когато Николай имаше добри изяви, никой не споменаваше неговото име, това е съдбата на вратаря. Михайлов има ангажимент да помага на младите вратари. Всеки може да сгреши. Решението кой да бъде на вратата, естествено го взимам аз. Още не съм говорил с Михайлов. Задълбочаваме темата. Не трябва да отричаме всичко, което той е направил за Левски“, коментира старши треньорът на сините темата за грешките на стража Николай Михайлов, които доведоха до отпадането на Левски от Хамрун Спартанс.

„Решението за бъдещето трябва да го взимаме ние, треньорите. Даваме възможност на младите да работят и да се развиват. Бъдещето е на младите. Не чух да има недоволни от Михайлов след мачовете с ПАОК и първата среща срещу Хамрун Спартанс. Решенията за бъдещето на Левски ще ги взимам аз“, категоричен бе легендата на синия клуб.

„Аз нямам притеснения Пламен да пази, в който и да е мач. След като му доверихме да пази във финала за Купата на България, може да прецените какво доверие му имаме“, каза още той.

„Не виждам да има някакви приятелски отношения във футболно естество. Съобразявах се единствено с моментното състояние. Вината е първо в мен. Ако е трябвало друг да пази, то аз съм сгрешил, а не Николай Михайлов“, пое отговорност Станимир Стоилов.

„Левски не е готов още за приказки. Сега трябва всички заедно да спасим Левски. Игрово отборът е спасен, не може да се притеснява от никой в нашето първенство. Трябва да спасим клуба!“, призова Мъри.