Членът на Надзорния съвет на Левски Константин Папазов е обявил, че си подава оставката. Това се е случило на вчерашната среща на върха при „сините“. На сбирката присъстваха собственикът на клуба Наско Сираков, изпълнителният директор Иво Ивков, членът на Управителния съвет Даниел Боримиров, членът на Надзорния съвет Петър Ганев, Димитър Костадинов като и представител на „Левски на левскарите“. Наставникът Станимир Стоилов също взе участие заедно със собственика на генералния спонсор на Левски – Мило Борисов. Участие взеха хора от тръста „Синя България“, както и други лидери на феновете.

Основната идея на срещата е била да се стигне до компромис за вариантите, по които трябва да се решат най-наболелите финансови проблеми на „сините“. Фокусът обаче е бил леко изместен от скандал между треньора Станимир Стоилов и члена на Надзорния съвет Константин Папазов, пише "Мач Телеграф". Мъри за пореден път е потърсил сметка от баскетболния треньор за дълга, който той генерира още в първите дни, след като заедно с Наско Сираков взеха акциите в клуба от Васил Божков. Двамата прекратиха тригодишния договор с „Макрон“, който беше подписан декември 2019 година, и влезе в сила на първи юни през 2020-а, за да парафират за три сезона с „Хома“. Това принуди италианците да си търсят правата по съдебен път. Фирмата за спортна екипировка осъди Левски за над 110 000 лева. Членът на НС на Левски Константин Папазов пък контрира преди време, че той ще плати неустойката за анулиране на договора, ако Левски загуби делото.

„Понасям цялата отговорност за неустойката“, заяви Тити преди време.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира юни месец тази година ситуацията като заяви: „Имаше обещание от Тити Папазов, че той ще поеме тези неща, след като той е отговорен. Не прави чест на член от Надзорния съвет да товари излишно клуба. Дано си изпълни обещанието“.

Никой от участниците в срещата не говори официално пред медиите снощи. Със сигурност обаче феновете отново ще бъдат мобилизирани, за да помагат на клуба. Продажба на играчи на каквато и да е цена все още не стои на дневен ред. Към момента офертите и запитванията за някои от водещите футболисти в схемата на Станимир Стоилов са незадоволителни.

Снимка: Lap.bg