Със сигурност Филип Кръстев смята, че би бил по-полезен за Левски, ако играе по-напред, в ролята на Илиан Стефанов, например. Станимир Стоилов обаче го върна по-назад в зона, която е приоритет на дефанзивните халфове, след като привлече Стефанов от Берое. 

Нещата за Фуфо не се промениха дори и в сряда, когато Нани (б.р. – така феновете наричат Стефанов) бе избран да започне като централен нападател. Трябва да припомним също, че Кръстев имаше проблеми във Франция и Белгия, след като отказваше да бъде ползван на позицията, където го държи Стоилов.

Оказва се обаче, че Мъри е намерил точното място за Кръстев. Това личи от неговите показатели, които са видни от изследване на компанията „Comparisonator“, която анализира представянето на различни играчи и помага на клубовете на пазара. Оказва се, че Кръстев се справя перфектно в ролята на дефанзивен халф.

В сравнение с останалите играчи у нас, които се подвизават на този пост, Фуфо е №1 по пет показателя. Той е дал средно по 4,15 паса, които са довели до удар към противниковата врата. Освен това прави по 3,58 успешни дрибъла на мач, дава началото на 4,91 успешни атаки и прави по 22,4 точни подавания около и в наказателното поле. Също така шансовете да асистира за гол са 0,75.

Само по един показател Кръстев наистина е зле, пише „Мач Телеграф“. Той е едва осми при играта с глава. Това обаче е нещо, което едва ли може да се промени драстично, имайки предвид физическите данни на футболиста.