Освен че падна след 5 поредни победи без допуснат гол в първенството, Левски загуби при 2:3 от Локо (Сф) основен защитник за предстоящото дерби с ЦСКА.

При избиване на топката след ъглов удар вратарят на “сините” Пламен Андреев повлече със себе си гамбийския централен бранител Ноа Сонко Сундберг. Така наведнъж се получиха 2 белѝ.

Топката попадна у капитана на “железничарите” Красимир Милошев, който я прати във вратата за 1:0, а роденият в Стокхолм Сундберг остана да се превива на тревата.

Защитникът бе сменен принудително. Заради проблема в глезена той получи голям оток и бе закаран от линейка в болница. Днес ще стане ясна точната диагноза на Сундберг. Прогнозата обаче е бранителят да отсъства за около месец, пише "24 часа".

Това означава, че той твърдо пропуска дербито с ЦСКА на 18 септември от 16,45 ч на Националния стадион “Васил Левски”, както и гостуването на Берое и домакинството срещу Ботев (Пд) в първите 2 октомврийски кръга.

Статутът на твърд титуляр, който Сундберг има, поставя определено в трудна ситуация наставника на Левски Станимир Стоилов.