Осем досега са представителите на Нигерия, които са минали през Левски. Интересното е, че повечето от сънародниците на Абдулахи Шеху дойдоха с големи надежди, но се превърнаха в разочарования. Това важи най-вече за националите Гарба Лавал и Джъстис Кристофър, които дойдоха след Мондиал 2002.

Първия се оказа по-стар, отколкото се представяше. Джъстис, който почина наскоро при неизвестни обстоятелства в хотел, предимно се лекуваше и не играеше, припомня "Мач Телеграф". Единственото, с което се запомни е бой, който му бе хвърлен в столично заведение.

Следващата партида нигерийци беше доста по-успешна, ако не броим Еманюел Баба. Омониго Темиле избухна и бе продаден за добри пари, а Ричард Еромоигбе се превърна в легенда. Екундайо Джайеоба пък не успя да разкрие докрай себе си, след като се контузи и бе опериран погрешно.

После още двама нигерийци дойдоха на "Герена", но по-добре да не го бяха правили. Става въпрос за Дениран Ортега, който разочарова тотално. Бабатунде Адениджи пък се превърна в еталон за ялов нападател.

Снимка: Официален сайт на Левски