БФС се готви да помилва Левски за наказанието, което беше наложено от Дисциплинарната комисия. От централата ще заменят лишаването на "сините" от домакинство без публика със затварянето на блок 5 в сектор А на стадион „Георги Аспарухов“, твърди "Тема Спорт".

В четвъртък се очаква да излезе и решението на Апелативната комисия, което да отмени първоначалното наказание на столичани. По този начин Левски ще може да приеме Ботев (Пловдив) на 8 октомври в мач от 13-ия кръг на efbet Лига пред фенове. 

"Сините" получиха тежката санкция от Дисциплинарната комисия за мач пред празни трибуни след дербито с ЦСКА, което бе спечелено с 2:0 от възпитаниците на Станимир Стоилов. Тогава човек от щаба на "червените" – физиотерапевтът Иван Христов, бе ударен с бомбичка или димка. Заради редица инциденти по време на сблъсъка с армейците на „Герена“ отнесоха и глоба в размер на 13 300 лева. 

В дните след двубоя на стадион „Васил Левски“ ръководството на Левски излезе с остра декларация срещу Дисциплинарната комисия, БФС и президента Борислав Михайлов. С нея те отправиха апел към феновете си да напълнят стадиона за предстоящото домакинство срещу Ботев, въпреки наказанието. 

„Вие ги спрете, господин Михайлов! Или послушайте съвета ни и си вървете завинаги!“, написаха сините и се опълчиха на Боби. 

Двете страни продължиха престрелките помежду си в медийното пространство. Председателят на ДК Юрий Кучев обяви позицията на Левски като много ниско ниво. 

„В клуба трябва да знаят какви са правилата и какъв е редът, когато се налагат дисциплинарни наказания. Декларацията в този й вид всъщност показва грубо незнание как работи ДК“ и добави, че представител на клуба не е пожелал да присъства на заседанието. 

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков сравни БФС със Северна Корея: „Не знаем въз основа на какви факти са наложени наказанията. Този човечец Юрий Кучев успях да го гледам и онзи ден. Изпълва ме с голяма доза съжаление какви хора работят в БФС. Този човек е там, откакто се помня. Не е вярно, че Левски е призован на заседанията. Никой не познава работата ви, г-н Кучев. Повечето ви наказания са необжалваеми, което е възможно само в Северна Корея“. 

Той бе подкрепен от мажоритарния собственик Наско Сираков и треньора на тима Станимир Стоилов.