Вратарят на Берое Иван Караджов даде интервю пред „Тема Спорт“, в което сподели очакванията си за предстоящия двубой с Левски. Стражът на заралии говори за работата си с новия треньор Николай Киров и обстановката в тима. Той коментира представянето на националния отбор и вижда ли перспективни вратари от по-младите си колеги в първенството.

 

Иване, каква е обстановката в Берое след треньорската промяна?

– Всичко е нормално. Нещата в тима са добре. Обикновено има някаква промяна, като дойде нов треньор. Надявам се тя да е положителна при нас.

Като че ли паузата за националните отбори дойде в точния момент, за да се сработите с Николай Киров и екипа му. Какви изисквания постави пред вас?

– Работил съм много време с него (б.а. в Арда и ФК ЦСКА 1948 Сф). Мисля, че и съотборниците ми бързо влязоха в час и свикнаха с неговата работа и изисквания. Нещата се получават в тренировъчния процес, а сега е важно това да стане и по време на мачовете.

Усещаш ли по-специално отношение от страна на Николай Киров към вратарите, след като той е играл на този пост?

– Не, не усещам лично към мен да има по-специално отношение или към друг от вратарите. Трябва да си върша моята работа в отбора. Никога не е имало нещо по-специфично. Предполагам, че вратарите са му по-голяма слабост, както всеки треньор си има такава. Но най-важното е, че обстановката в отбора е добра и дано започнем да печелим важни точки.

Предстои двубой с Левски в първенството. Какви са ти очакванията за мача със сините?

– Надявам се да имаме голяма подкрепа от феновете. Сигурен съм, че ако мачът беше в събота или неделя, стадионът щеше да е пълен, но и сега е удобен часът – понеделник вечер. Дано да има добра атмосфера, за да се получи истински футболен празник. Надявам се да победим.

Има ли по-специална тръпка в теб, когато предстоят мачове с Левски, след като си юноша на ЦСКА?

– Със сигурност има такава, но с времето малко поизчезва, защото от много време не съм в ЦСКА, а играя за други отбори. Но, разбира се, че съществува тръпка, все пак се изправяш срещу Левски. Надявам се да се получи добър мач и нека по-добрият отбор да победи.

Какво ти прави впечатление в играта на Левски? Ще бъдат ли с по-голямо самочувствие след победата в дербито с ЦСКА?

– В Левски има много голяма промяна след идването на Станимир Стоилов. Имат много добра сплав от българи и чужденци. Притежават солиден отбор за България. Играят агресивно и ще бъде труден мач за Берое, но ще излезем, за да спечелим трите точки.

Съжаляваш ли за изпуснатите точки от началото на сезона, които Берое можеше да не загуби?

– Има съжаление за два-три мача, в които смятам, че бяхме по-добрият отбор, но не успяхме да спечелим. Но няма значение вече това, минало е. Има достатъчно двубои до края на първенството, в които да наваксваме. Отборът се градеше всяка една седмица и идваха постоянно нови футболисти. Надявам се сега, когато вече сме по-голяма група, да се сработим и нещата да вървят по-добре. Беше ни много трудно в началото.

Разговаря ли с по-младия ти колега под рамката Иван Гошев след поражението от Славия (1:2), в което той отнесе много критики?

– Лично моето мнение е, че той направи много добър мач. Каквото и да говорят хората… Това само в България може да се случи. Имаше неточност при кореспондирането със защитника и просто не са се разбрали. Не мисля, че него трябва да го обвиняваме за загубата от Славия. За мен се представи на ниво в този двубой. Има много добри качества.

Тежат ли на футболисти постоянните информации за тежкото положение в Берое?

– Не, това изобщо не се коментира в отбора. Всеки идва с настроение на тренировка, да даде максимума, да се раздаде и да свърши работата си. Тези неща в съблекалнята ги няма. Вече на други места те трябва да се обсъждат.

Поставяли ли сте си някаква цел през този сезон въпреки началото на кампанията?

– С новия треньор със сигурност ще има поставени цели. Но преди това как да го направим, като започнахме 13 човека. Целта ни беше да направим отбор и да трупаме повече точки, за да не може Берое да изпадне. Оттук нататък ще надграждаме и дано постигаме повече победи.

Как видя представянето на националния отбор в изминалите два двубоя в Лигата на нациите при новия селекционер Младен Кръстаич?

– Щастлив съм от представянето им. Така трябва да бъде. Момчетата се раздадоха на максимум. Играха и добър футбол. Дано да се продължава така. Когато побеждава националният отбор, трябва всички да се радваме.

Вече натрупа голям опит, виждаш ли качествени по-млади вратари, в които е бъдещето на националния отбор?

– България винаги е имала много добри вратари. Надявам се младите да се стегнат и да тръгнат в правилната посока, за да може отново да имаме такива играчи на топниво. Нашата школа е известна с това. Виждам положителни примери в младите ни вратари и се надявам да се развиват още повече.