Историческо първо дерби на ниво Трета лига ще се изиграе днес. Левски приема ЦСКА в двубой от Група Б на Югозапад. "Сините" обявиха, че срещата ще бъде на светло за феновете на двата отбора – ще могат да гледат мача без пари, пише "Мач Телеграф".

Освен това битката ще се проведе на централния терен на стадион "Георги Аспарухов", а не на игрище номер 1, където до този момент Елин Топузаков и компания посрещаха съперниците си. За целта вратите на съоръжението ще бъда отворени още в 15,00 часа. За феновете на "сините" ще бъде отворен Сектор А и ще могат да влизат през вход 2.

И ако за феновете тази среща ще е на светло, то това не важи за двамата треньори Елин Топузаков и Стамен Белчев, които бяха на тръни до края на мачовете на първите отбори, за да видят на кои футболисти ще могат да разчитат. Както е известно, става въпрос предимно за юноши. На "Герена" имаха намерение да обиграват във втория си отбор и Нейтън Олдър. Оказа се обаче, че не могат, защото той е с професионален договор, а в Трета лига играчите са със статут на аматьори.

Вероятни състави:

Левски: Ив. Андонов, Църовски, Динев, Чакъров, Килов, Иванов, Стоянов, Стрински, Митков, Марков, Рупанов
Резерви: Загоров, Дадаков, Василев, Д. Андонов, Коричков, Соколов, Тодорски, Петков

ЦСКА: Хр. Димитров, Антонов, Маринов, Илиев, Атанасов, Георгиев, Бауренски, Сотиров, Стефков, Николов, Папазов
Резерви: Божев, Панайотов, Цветанов, Иванов, Г. Димитров, Христов, Спиров

Снимка: Lap.bg