Левски планира да проведе част от зимната си подготовка в Дубай, пише Тема спорт. Това ще се случи, ако се стигне до смяна на собствеността на клуба и придобиване на мажоритарния дял акции от страна на Юнайтед Груп.

Компанията обмисля да даде отлични условия на “сините” за пролетния дял от шампионата, но ако не се осъществи този замисъл, то футболистите на Станимир Стоилов ще проведат лагер в Турция.

На “Герена” може да се стигне до сделка за нов собственик съвсем скоро. Това пролича от взетото решение на Управителния съвет за провеждане на Общо събрание. Сбирка на акционерите ще се проведе на 15 ноември, като желание за такава бе депозирано пред Търговския регистър.

Тя трябва да започне в 11:00 часа на стадион “Георги Аспарухов”. При липса на кворум, което може да се случи само ако не присъства мажоритарният собственик Наско Сираков или упълномощен от него човек, събранието ще е на 30 ноември отново от 11:00 часа на “Герена”.

Надежди за промяна на собствеността на клуба дава точка от дневния ред на Общото събрание, в което е заложена избор на нов Надзорен съвет на дружеството.

През миналата година Левски проведе зимната си подготовка в турския курорт Белек. Там “сините” изиграха контроли с Динамо (Киев), Марибор, Верес, Гурник (Забже), Бохемианс и Генчлербирлиги. През началото на настоящия сезон столичани се подготвяха изцяло на родна земя, като проведоха лагер в Боровец.

Дестинацията Дубай бе предпочетена от следващия съперник на “сините” в първенството Ботев (Пловдив) в началото на тази година. “Канарчетата” пътуваха до арабските емирства и се готвеха там в продължение на две седмици. Там те изиграха две престижни проверки срещу полския Легия (Варшава) и руския Зенит.

Снимка: Lap.bg