"Почти на всички стадиони сме домакини, освен ако не затворят трибуните за нашите фенове. Вдигат билети, ограничават ги. Най-добре да не ходим, да ни бият служебно и да са доволни, че Левски е загубил. Като бием 1-2 мача започват някакви истерии. На страха очите са големи. Левски играе футбол да печели и да радва хората. Искаме да бъдем с феновете ни навсякъде", обяви треньорът на Левски Станимир Стоилов на брифинг медиите ден преди градското дерби със Славия.

Повод да острите му думи са цените на билетите за срещата с "белите". Както е известно пропуските струват по 30 лв, което според Мъри цели да се ограничи присъствието на "сини" привърженици на стадион "Славия".

"За мен цените, които Левски трябва да получи, е каквито са за другите гостуващи отбори. Сами се опитваме да ограничаваме хората да ходят до стадиона. Явно започваме да ставаме страшни. Разбрах, че феновете на Левски много чупели. Футболният клуб плаща всичко, така че това е несериозно оправдание. Има по-различно отношение към нашия клуб. Опитва се да се създава нервност. Съдийски коментари, нагнетява се напрежение", каза още той Стоилов.

"Никога не съм имал претенции за назначенията при съдиите. Всичко ще мине и ще се забрави след грешките. Много пъти съм призовавал да работим по тази тема. Съдийството трябва да се коментира от професионалисти. Съгласен съм с Ботев за "кръгла маса", но на голяма част от клубовете ще им е неудобно да стоят там, тъй като те знаят как се отнасят към съдиите. Ние нямаме проблем и сме готов за дискусия. Винаги съм избягвал да коментирам реферите, дали е било за нас или против нас. Има хора, които да взимат решения. Доста хора в българския футбол не знаят правилата, което е важна тема. Футболният съюз може да помисли за това", продължи Мъри.

Той коментира още жребия за Купата на Бългтария и предложението на "сините" мачовете от надпреварата да се изиграят до края на ноември, т.е. двата кръга да бъда изтеглени с по една седмица по-рано.

"Ще имаме първо мач с Вихрен, след което, ако продължи, ще е с Лудогорец. Ще играем срещу хегемона на България – труден жребий. Ще опитаме да изглеждаме по възможно най-добрия начин. Купата е твърде далеч, за да мислим за нея. За мен е по-важен утрешният мач със Славия. Те имат един наистина сериозен и добър отбор, който играе добър футбол при Загорчич. С тях стават винаги интересни мачове. Искам моите футболисти да са максимално настроени и концентрирани. Всеки иска да се представи силно срещу нас. Най-важно е ние да си настроим играта и главите на футболистите да са окей. Трябва да сме на високо ниво", заяви треньорът на "сините".

"Нашето предложение има логика – 11 месеца футбол. Нормално е футболистите да починат месец. Ако сме нормална държава, първенството трябваше да приключи на 14-и ноември. Другите ще почнат на 25-и декември, примерно. Ние нямаме първенство, но това е нормална практика. Измисляме си мачове за Купата. Купили сме билети на чужденците ни, но какво ще стане, ако отпаднем първи кръг за Купата? Много от мачовете през втория сезон ще имаме време да ги играем. Първенството на България ще продължи до 10-и юни. Искаме да надделява разума за футбола. Ние почваме дълга пауза след 14-и ноември. В Англия, когато няма големи форуми, паузата е 50 дни. Трябва да се дискутира с аргументи. Слушам как нещо не може да стане, а никой не иска да каже как ще стане. Всеки дърпа чергата си към него", обясни Мъри.

"Важно е Шеху да се впише в отбора, да заслужи мястото си. Мач с Ботев не трябва да е проблем за играч като него. Той трябва да помага на отбора. Другата опция там е Патрик, който може да вземе участие. Нямаме притеснение, че Петрис евентуално няма да играе със Славия. Шеху има опит и затова беше привлечен. Това улеснява треньорската работа", завърши Станимир Стоилов.

Снимка: Lap.bg

Имаше ли дузпа за Левски?

Левски не получи чиста дузпа!
Нямаше никаква дузпа за Левски!
Общо 2166 гласа