Левски продължава да не е спечелил двубой в шампионата, в който е допуснал гол. За последно го стори в 30-ия кръг на миналото първенство – 2:1 над Славия в „Овча купел“. Сините не са печелили в елита, след като се окажат догонващи, от 16 октомври миналата година, когато надвиха с 2:1 Локо София на националния стадион.

Точно в този двубой Левски спечели и първия си шампионатен мач след завръщането на Станимир Стоилов на „Герена“. С 1:2 от Славия Левски загуби и третото си гостуване на столичен съперник през сезона, пише "Тема спорт". Преди това падна с 0:1 от ЦСКА 1948 и с 2:3 от Локо Сф. През миналия сезон сините загубиха само едно, при това от ЦСКА. Толкова пъти като гост на софийски противници сините за последно падаха през сезон 2014/15 – 0:2 от армейците и два пъти от Славия – 1:3 и 0:1.

Националът Марин Петков вкарва 4-ия си гол за сезона. Той е лидер по този показател при сините и е най-ефикасен от играчите в предни позиции. 19-годишният юноша на клуба е първи и по коефициент на полезно действие – разписва се на всеки 58 минути игра. Марин Петков вкара в добавеното време срещу Славия. Това бе 8-ият гол, който Левски бележи в последния четвърт час на мачовете си. Тоест, след 75-ата минута отборът е реализирал 38% процента от попаденията си.

Филип Кръстев е най-полезен по системата „гол+пас“ с шест точки – три гола и три асистенции. Именно той подаде на Марин Петков за гола срещу белите. Пламен Андреев вече изигра 10 мача през кампанията – 9 в първенството и 1 за Суперкупата. Така 17-годишният вратар има толкова, колкото за целия минал сезон (б.а. – тогава пази 4 пъти в първенството и 6 за купата). Андреев има общо 21 двубоя за сините.

Снимка: Lap.bg