Нападателят на ЦСКА 1948 – Енрике Рафаел, сподели своите очаквания преди дербито между „червените“ и Левски от 16-ия кръг на efbet Лига в събота от 17:30 ч. на стадион „Георги Аспарухов“.

„Ще бъде много труден мач, но работим здраво през седмицата, за да спечелим на „Герена“. Всеки иска да играе такива мачове. Срещу Левски е най-голямото дерби в България. Това те мотивира да играеш на най-високо ниво“, заяви Енрике в интервю пред Дарик радио.

29-годишното бразилско крило акцентира върху разликата между ЦСКА 1948 и другия български отбор, за който е играл в кариерата си. „Разликата е най-вече откъм организация. Тук организацията е много по-добра и имаш възможност да мислиш само за футбола. Много ми харесва да работя с господин Пенев. Работата е много сериозна и на високо ниво. Когато получих офертата от ЦСКА и разбрах, че той е треньор, още повече се мотивирах да се върна в България“.

В интервюто Енрике постави високи цели пред себе си и отбора на „армейците“, като беше категоричен, че ЦСКА има сили да се бори и за шампионската титла. Бившият състезател на Маритимо добави, че присъствието на други бразилци в отбора му е помогнало за бързата адаптация в редиците на „червените“.