Кризата в Левски се задълбочава, след като "сините" записаха шести пореден мач без победа в efbet Лига.

Хората на Станимир Стоилов този път не успяха да надделеят над последния в класирането Спартак Варна и срещата от 17-ия кръг на първенството завърши 2:2.

Така 26-кратният шампион на България спечели едва 5 точки в последните си 6 двубоя и се смъкна до 7-мо място в класирането с 29 т., колкото имат още Черно море и Славия. Спартак записа трето поредно равенство, събра 8 пункта, но продължава да е на последната 16-та позиция.   

На стадион "Спартак" Левски поведе в 25-ата минута чрез Филип Кръстев, но в 48-ата негово нескопосано изчистване доведе до попадението на Ивайло Климентов за 1:1.

Националът бързо се реваншира и се разписа за втори път само 180 секунди по-късно, за да даде отново преднина на столичани. Но в 66-ата минута двама бивши футболисти на Левски бяха в основата за второто изравняване на резултата в двубоя. Здравко Димитров центрира от фаул и Пламен Димов с глава вкара за крайното 2:2!

В следващия кръг Левски приема Славия, като мачът е в събота от 17.30 часа. За "Соколите" предстои гостуване на Пирин в Благоевград. Срещата е насрочена за петък от 17.30 часа.


За "сините" се завърна твърдият титуляр Филип Кръстев, който се контузи в двубоя с ЦСКА 1948 (0:0) и пропусна гостуването на Черно море (0:0). Той вече е възстановен, започна от 1-ата минута и имаше основна роля за развитието на днешния двубой.

Атаката на Левски поведе 17-годишният Борислав Рупанов, който смени Марин Петков и дебютира като титуляр за родния си клуб. От своя страна Тодор Киселичков направи две промени от равенството 2:2 със Славия. Виктор Митев и Божидар Васев замениха съответно Велислав Боев и Денис Баланюк.  

Срещата започна равностойно, като Румен Руменов отправи удар от около 20 метра в 8-ата минута, но Пламен Андреев плонжира и спаси. Георги Миланов стреля от сериозна дистанция в 22-ата минута, а Никола Борисов успя да блокира удара му.

Все пак Левски поведе в резултата с 1:0 в 25-ата минута. Филип Кръстев направи добър пробив, преодоля двама играчи на Спартак, финтира и Емануел Моура в наказателното поле на домакините, след което прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Иван Дичевски.  

В 41-ата минута Здравко Димитров подаде към Божидар Васев, който стреля от границата на наказателното поле, но встрани от левия страничен стълб на вратата на Пламен Андреев. Спартак организира бърза контраатака в 45-ата минута. Здравко Димитров намери Мехмед Сабри в наказателното поле, а той стреля, но слабо.

Домакините изравниха в 48-ата минута. Ивайло Климентов с удар от дъгата на наказателното поле, разтресе напречната греда на вратата на Пламен Андреев, след което топката тупна зад голлинията за 1:1.

Левски обаче поведе отново в резултата с 2:1 в 51-ата минута. Уелтън проби по левия фланг, след което нахлу в наказателното поле на Спартак и се опита да подаде към Роналдо, Божидар Васев изби топката на пътя на Филип Кръстев, който веднага я прати във вратата на Дичевски. 

Малко по-късно Кръстев центрира от фал в наказателното поле, където Андриан Краев стреля с глава, но над напречната греда в аут. Уелтън направи нов пробив в 56-ата минута, след което стреля, но право в ръцете на Дичевски.

Спартак изравни резултата - 2:2 в 66-ата минута. Здравко Димитров центрира от фал в наказателното поле, където Пламен Димов засече топката с глава и я прати под напречната греда във вратата на Пламен Андреев.

Жереми Петрис в 78-ата минута от тъч подаде към Марин Петков в наказателното поле, който пусна опасен пас, успоредно на голлинията, но Уелтън не успя да засече топката. В последните минути Спартак можеше и да спечели, но не се възползва от суматоха в наказателното поле на гостите и мачът завърши без победител.

Спартак - Левски 2:2

Голмайстори: 0:1 Кръстев (25), 1:1 Климентов (48), 51 Кръстев (51), 2:2 Димов (66)

Спартак: Дичевски – Н. Борисов, Пл. Димов, Моура  – Б. Васев, Климентов, Руменов, Митев (76-Ботев) – Ивей (56-Антви), Здр. Димитров – Сабри
Треньор: Тодор Киселичков

Левски: Андреев – Петрис (88-Митков), Сундберг, Кордоба, Цунами – Краев, Кръстев – Роналдо (68-М. Петков), Г. Миланов, Уелтън – Рупанов (68-Ван дер Каап)
Треньор: Станимир Стоилов

Варна, ст.: "Спартак"
Съдия: Никола Попов
Жълти картони: Васев, Моура, Боев, Климентов, Борисов (Спартак); Краев, Роналдо, Петрис, Сундберг (Левски)

Снимка: Lap.bg