Ръководството на Левски успя да уреди лагер в Дубай, пише „Тема Спорт“. Зимната подготовка ще се проведе именно там, въпреки че до момента не е ясно дали клубът ще премине в ръцете на компания, свързана с чуждестранния инвеститор Драган Шолак.

Дори и да няма сделка за мажоритарния пакет акции на клуба, то Левски ще се готви в арабската страна. Както е известно, в нея се е установил бившият собственик на сините Васил Божков, който официално се раздели с дела си в клуба на 2 юни 2020 година. На тази дата мажоритарния пакет акции на клуба премина в ръцете на Наско Сираков.

Треньорът Станимир Стоилов отново ще заложи на формулата от началото на 2022-а. Тогава той заведе отбора на дълъг лагер в Турция. Сега ще е същото, само мястото на подготовка ще е различно. Кампът отново обаче ще бъде в продължение на месец. Желанието на Мъри е сините да играят контроли срещу солидни тимове. Такива вече се уреждат. В момента от „Герена“ редят спаринги срещу германски отбори.

Последният мач на Левски за 2022 година би трябвало да е на 4 декември срещу Лудогорец в Разград за 1/8-финалите за купата. Това ще се случи, ако преди това сините елиминират аматьорския Вихрен Сандански – гостуването е на 19 ноември, а орлите отстранят Розова долина Канзанлък. Именно след то от „Герена“ ще обявят официално и програмата си за зимна подготовка.

Стоилов разчита в Дубай да подобри много игровия стил, както го направи в Турция в началото на 2022-а – сините направиха отлична пролет и спечелиха купата с победа над ЦСКА (1:0) във финала.

Снимка: Lap.bg