Председателят на „Левски на левскарите“ – Димитър Костадинов – разкри детайли от някои срещи с ръководители и спонсори на клуба.

„На една среща попитахме дали са в състояние да изравнят приходната и разходната част, за да мислим за нови дарителски кампании. Обаче ни бе обяснено, че това е невъзможно, защото има дупка от 500 хиляди лева на месец. Поискахме среща с мажоритарния акционер и спонсора. Бе трудно осъществена, датите бяха променяни, изчакахме цял месец, в който Мило Борисов поставяше доста условия – къде да се срещнем и т.н. Стана въпрос за тези месечни дефицити и че това е отговорност на собственика на мажоритарния пакет и компанията, която управлява клуба ни. Но финансовите проблеми не само не се подобриха, а се и задълбочиха“, каза той.

Тогава Иво Ивков взе думата и каза, че към онзи момент задълженията са над 30 милиона, от които 11 милиона към НАП. Задължение има към компанията на Мило Борисов, която има договор за управление – 360 хиляди лева, към фирми под шапката на НОВЕ Холдинг – 9 100 000 лева, отделно Национална лотария – 7 милиона, 3 110 000 лева към „Главболгарстрой“ и близо 4 милиона лева към други кредитори и доставчици.

„На тази среща стана ясно, че нямаме пари, но и Надзорен съвет не работи с Управителен съвет, тоест клубът не е работеща структура. На 8 ноември попитахме Наско Сираков: Очаква ли се в близко бъдеще контролният пакет акции да премине в ръцете на компания на Драган Шолак. Отговорът беше: Не. Попитахме г-н Мило Борисов: Имате ли краткосрочен план за издължаване към НАП? Отговорът беше: Не. Бихте ли дали абсолютната оперативна власт на Иво Ивков и Стоилов и да се откажете от договора за управление. Пак – не. На срещата Сираков и Мило Борисов дойдоха без Ивков и Стоилов. Вие си правете изводи какви са отношенията в клуба“, каза Димитър Костадинов.