Станимир Стоилов изпълни една от поставените си цели след завръщането си на “Георги Аспарухов”, пише "Мач Телеграф в днешния си брой". Мъри се закани, че ще вдигне цената на отбора и на футболистите, за продава клубът в милиони.

Това вече е факт. Към днешна дата стойността на “сините” се е вдигнала солидно, оставайки единствено зад Лудогорец спрямо отборите от efbet Лига. Доскоро Левски изоставаше сериозно и от вечния съперник ЦСКА - София, но сега вече нещата стоят различно. Клубът на Наско Сираков в момента е оценен на малко повече от 17 млн. евро, а този на Гриша Ганчев на 15,25 млн. евро. Или иначе казано, Левски е остойностен на почти 2 млн. евро повече от вечния враг.

Впечатляващо е и развитието в цената на отделни играчи на “синия” тим. Скокът при бразилеца Уелтон невероятен. Когато пристигна на “Герена” той струваше малко над 400 хил. евро, докато в момента той е оценяван на 1,3 млн. евро или над 300% повече от първоначалната си стойност.

Младокът Андриан Краев направи скок от 150 хил. евро до над 1 млн. евро. Вратарят Пламен Андреев също е оценяван вече на повече от милион при положение, че в началото е струвал около 500 хил. евро. Малко над двойно е увеличението и при Сонко Сундберг - от 600 хил. на 1,3 млн. евро.

Прогрес бележи и Филип Кръстев, който при трансфера си от Славия към белгийския Ломел струвал 900 хил. евро, но впоследствие цената му паднала до 600 хил, а сега вече, играейки на “Герена” бива оценяван на 1,5 млн.

Това означава, че полусезонът предстои да завърши с дерби между двата най-скъпо оценени отбора в българския елит. Чия селекция ще победи, очакваме да разберем на 1 декември (четвъртък) от 15:00.