Станимир Стоилов бе запитан и дали мисли да остане в Левски, ако собственикът Наско Сираков бъде сменен.

"Ако има нов собственик, той ще реши дали да остана. Ако той ме покани, естествено, че бих преговарял с него и бих останал. Но той има правото да избере екипа, с който да работи", каза Мъри.

Стоилов добави, че едно от местата, на които трябва спешен ремонт в Левски, е детско-юношеската школа.

"Трябва не само да се преструктурира школата, но и да се преинвестира. Тя се нуждае от сериозни средства, ако искаме тя да прави бърз преход от детския към мъжкия футбол. Ако успеем на година или две по един играч от школата да намира основно място в тима на Левски, това ще бъде голям успех. Младите играчи получават шансове, но важното е да ги използват. Стараят се, имат голямо желание, но като класата и нивото им трябва да се подобрят значително", обясни Стоилов.

Той добави, че няма намерение да остава завинаги треньор на Левски, но би започнал работа в клуба като спортно-технически ръководител.

"При предишния ми престой в Левски моята мечта и идея беше играчите от отбора на Приказката да навлязат лека-полека в клуба, да станат ръководители, скаути, треньори, помощници. Този отбор донесе толкова много радост на българските фенове. Искахме чрез тях да запазим духа на Левски. Периодът обаче беше дълъг и труден, те не успяха да получат достатъчно възможност. Сега се опитваме да намерим бъдещите треньори и ръководители в Левски. Моето желание не е да бъда вечно треньор на Левски, но бих станал спортно-технически директор. Всеки трябва да прави това, в което е най-силен."

"И футболно, и управленчески минахме през огромно преструктуриране. Стартът и в двете направления бе под всякаква критика. Оценката трябва да е положителна. Има още накъде да се подобряме, но бих казал, че по шестобалната система сега сме на 4,50", отчете Стоилов за вече втория си престой като старши треньор на "Герена".

"Винаги съм искал да бъда в Левски. Левски е моят отбор и така ще си остане завинаги", обясни той.