Левски следи ситуацията около халфа на Локомотив Пловдив Пиер Зебли. Сините се интересуват от привличането на котдивоареца. Столичани ще направят мащабна селекция, ако се стигне до смяна на собствеността и мажоритарният пакет акции отиде в компанията Sport Republic, пише „Тема Спорт“.

При тези условия Левски ще се подсили на всяка позиция. В момента за сигурен нов се смята бразилският нападател Рикардиньо, който трябва да бъде през тази седмица. Пиер Зебли действа като вътрешен халф и остави добри впечатления с представянето си през есента за отбора на Александър Томаш. Той взе участие в 16 двубоя или по-точно 1346 минути на терена за смърфовете от началото на първенството, в които си изкара пет жълти и един червен картон. Изгонването му от терена се случи в началото на август при победата на черно-белите с 1:0 над Арда на „Лаута“. 

В момента Станимир Стоилов разполага за тази позиция в халфовата си линия с Андриан Краев и Филип Кръстев, а там може да играе и Георги Миланов. Към първите двама има сериозен интерес от чужбина и не е изключено един от тях да не бъде в състава през пролетния дял от шампионата.

Ако се стигне до трансфер на Зебли в Левски и евентуални сделки за Бирсент Карагарен, Матеус Силва, Райън Бидунга и Джовани с ФК ЦСКА 1948 Сф, то Локомотив Пловдив ще трябва да търси техни заместници през зимата.

Зебли е познат у нас и от престоя си във вече несъществуващия Царско село. Преди това 25-годишният футболист прави кариера в Италия. Той е юноша на гранда Интер, но не записва официален мач за нерадзурите, а на Апенините носи екипите на Перуджа, Асколи и Католика. Има престой и в белгийския Генк. Зебли е изиграл един мач за младежката селекция на Кот Д‘Ивоар.