Късогледство – това показаха в Левски с подбора на контролите за шумно промотирания и скъп лагер в Дубай. Номерът с късното обявяване на съперниците за приятелските срещи не мина. 

И появяването на имената на руски опоненти сред тях, за което се подозираше още преди Нова година, нажежи страстите сред голяма част от привържениците. А организираните фракции ясно показаха какво мислят по въпроса. Впрочем, правеха го на стадиона по време на мачовете почти през цялата 2022-ра. И го вършеха заради историята на клуба.

Затова и с отмяната на две контроли, в Левски взеха закъсняло, но правилно решение. Защото заради дереджето, на което е клубът в последните години, нямаше право да тръгва срещу организираните привърженици. 

Политиката настрана. За забърканата каша са си виновни единствено на „Герена“ – спортно-техническият щаб и ръководството. Да се погледнат и да си кажат „право куме в очи“ кой е виновен за забъркания скандал и силния международен отзвук – и в едната, и в друга посока. 

Но те трябваше да са подготвени за тази реакция. Сега със сигурност подготовката ще се наруши, а това може да доведе и до малко по-дългосрочни последици. И все пак – по-добре сбъркана подготовка, отколкото да те сочат с пръст свои. Същите, заради които Левски го има.

Материал на "Тема спорт"