Левски преговаря за привличането на 20-годишното крило Джавад Ел Джемили, съобщи още в събота „Тема Спорт“. Атакуващият футболист е роден в Барселона и е юноша на Еспаньол. В момента мароканецът с испански паспорт е част от кипърския Акритас, който заема последното място в елита.

Любопитното е, че треньор на въпросния футболист е бившият наставник на ЦСКА и Локомотив Пловдив – Бруно Акрапович. Ел Джемали има договор с клуба до май 2023 година и в момента сините водят сериозни разговори за негов трансфер. Те вече са на финалната права. Все още не е ясно дали той ще дойде като свободен агент или ще се плати минимална трансферна сума.

20-годишният играч е бил на терена в 15 двубоя през този сезон, в които е реализирал две попадения. За последно е играл на 13 януари при загубата с 0:1 от Олимпиакос Никозия, влизайки като резерва. Мароканецът може да действа като дясно и ляво крило, както и като атакуващ халф.

Ел Джемали е юноша на Еспаньол, след което преминава в школата на каталунския Дамм. От този клуб той преминава със свободен трансфер в кипърския Акритас през септември 2021 година.

В неделя крилото изненадващо бе изваден от групата на Акритас за гостуването на местния гранд АПОЕЛ Никозия, загубео с 0:1. Във всичките водещи местни издания младокът бе посочван като титуляр в превютата за сблъсъка. Той обаче не само, че не бе в стартовата единайсеторка, но не седна и до треньора Бруно Акрапович на пейката. Този ход на специалиста най-вероятно е знак, че трансфер на играча в Левски може да има до броени дни.

До момента сините привлякоха трима нови – Рикардиньо, Кристиан Димитров и Асен Чандъров. Единственият изходящ трансфер засега бе на Георги Миланов в Ал Дафра.