Левски и малайзийския Джохор не доиграха приятелския си мач, който е последен за „сините“ на дубайска земя. След малко повече от 50 минути игра двубоят бе прекратен след няколко сблъсъка при резултат 0:1 за шампиона на Малайзия.

От самото начало на срещата малайзийците действаха доста нагло и провокираха футболистите на Станимир Стоилов. Освен това, играчите на азиатския тим влизаха доста остро в краката на съперниците си от Левски. Джохор поведе в 25-ата минута след красив удар на Хуан Мунис в близкия ъгъл.

В началото на второто полувреме напрежението взе връх и се стигна до няколко тежки сблъсъка, което доведе до прекратяване на срещата за няколко минути. Играчите на Левски се прибраха в съблекалните. Впоследствие се взе решение двубоят да бъде прекратен.


Левски започна по-активно двубоя и след две минути игра Филип Кръстев пое топката в близост до наказателното поле и стреля, но ударът му попадна право в обсега на вратаря, а той безпроблемно спаси.

В седмата минута Филип Кръстев центрира от свободен удар, но никой от неговите съотборници не успя да докосне топката и Сийхан Хамзи спаси.

Две минути по-късно се наложи Хамзи да се намесва за трети път. Патрик-Габриел Галчев центрира добре отдясно, Ивелин Попов засече с глава, но ударът му бе слаб и не заструдни стража на Джохор.

В 19-ата минута Хосе Кордоба извърши нарушение на около 25 метра от вратата, за което получи жълт картон. Изпълнението не бе добро, топката се отклони в стената и Пламен Андреев безпроблемно улови.

В 21-ата минута Андриан Краев действа несигурно в наказателното поле и даде отлична възможност на малайзийците за гол, но последвалият удар бе отразен по много добър начин от Пламен Андреев.

Джохор излезе напред в резултата след 25 минути игра. В отбраната на Левски се стигна до неразбирателство между Галчев и Сундберг, топката стигна до Хуан Мунис, който стреля силно в близкия ъгъл и с помощта на страничния стълб прати топката неспасяемо в мрежата на Пламен Андреев.

В 31-ата минута Роналдо проби през центъра и бе фаулиран от Оскар Арибас. Зад топката застана Филип Кръстев, който стреля директно към вратарския ъгъл, но изпълнението му бе неточно.

В 39-ата минута Ариф Айман проби отляво и пусна към Бергсон, който опита да изненада Пламен Андреев с удар в близкия ъгъл, но бе неточен, пише dsport.

Левски можеше да стигне до изравнително попадение в 41-ата минута. "Сините", чиито екипи са двубоя са жълти, огранизираха отлично нападение, което започна отляво, но продължи надясно към Ивелин Попов, който центрира към Рикардиньо, бразилецът се измъкна от опеката на своя пазач и стреля с глава в аут. Така двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:1.

Втората част започна доста нервно, след като за пореден път футболист на Джохор влезе остро в краката на Филип Кръстев, чието търпение вече се изчерпа и се ядоса, а играчите на двата тим започнаха сериозна разправиха в близост до централния кръг.

В 52-ата минута Филип Кръстев напредна добре по десния фланг и навлезе в наказателното поле, откъдето отправи удар по земя в далечния ъгъл, но изпълнението му бе доста неточно.

Малайзийците продължиха с наглото си поведение и в 54-ата минута отново се стигна до грозни сцени в средата на терена. В крайна сметка беше решено проверката да не бъде подновена.

 

Левски - Джохор 0:1

0:1 Хуан Мунис 25'

 

Левски: 1. Пламен Андреев – 22. Патрик-Габриел Галчев, 23. Ноа Сонко Сундберг, 33. Хосе Кордоба, 6. Вендерсон Цунами – 8. Андриан Краев, 30. Филип Кръстев, 10. Ивелин Попов – 18. Роналдо, 88. Марин Петков, 9. Рикардиньо

Резерви: 13. Николай Михайлов, 2. Жереми Петрис, 5. Келиан ван дер Каап, 14. Илиян Стефанов, 16. Преслав Бачев, 17. Уелтон, 20. Асен Чандъров, 27. Асен Митков, 38. Александър Божилов, 39. Дейвид Михалев, 50. Кристиан Димитров, 71. Антоан Стоянов, 99. Иван Андонов