В Ливърпул си припомниха за трансфера на Николай Михайлов в тима. На Острова отбелязаха, че той е сред 50-те най-вълнуващи тийнейджъри във футбола през 2007 година, но след това разочарова и не оправда очакванията.

Край река Мърси направиха съпоставка с друг привлечен в клуба през същата година – Херардо Бруна, който в момента е в северноирландския Дънганон Суифтс.

„Българският вратар премина в Ливърпул през 2007 година, когато бе едва 18-годишен. Михайлов направи подготовка с мърсисайдци, но скоро стана ясно, че не отговаря на изискванията за работа във Великобритания, което доведе до наем в нидерландския Твенте за един сезон".

"През 2010 година този ход стана постоянен и стражът остана в тима, а не се върна в Ливърпул. В момента Михайлов играе в елита на България, където е капитан на Левски. Освен това той има зад гърба си и 46 мача за националния тим".

"Нито един от двамата не достигна върховете, които им бяха предсказани, но хубавото е, че двамата продължават да играят. Едно е сигурно, Михайлов се радва на повече успехи в професионален план от Бруна“, написа thisisanfield.com.