Треньорът на Левски Станимир Стоилов вчера разкри името на един от титулярите си. Мъри заяви, че под рамката за сините се завръща Николай Михайлов. „Казах, че имам идея как ще изглеждаме и противодействаме на терена. Но, ако ви интересува кой ще бъде на вратата – Михайлов ще пази. Естествено, младите ни вратари ще получават постоянно шанс. Досега е било така и ще продължава да бъде и занапред“, бяха думите на Стоилов на пресконференцията вчера.

Това означава, че 34-годишният страж се завръща под рамката в Първа лига за първи път от 16 юли 2022 година. Тогава в началото на новия сезон сините разгромиха новака Спартак Варна с 5:0 на „Герена“. Така след 210 дни Михайлов отново ще бъде на вратата и с капитанската лента в мач от шампионата. Той бе „замразен“ след отпадането от малтийския Хамрун Спартанс след 1:2 в реванша от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Във въпросния двубой на 11 август опитният вратар носеше вина и за двете попадения на противника, а след това не се справи добре и при дузпите. Под рамката в първенството застана 18-годишния Пламен Андреев, а Михайлов бе титуляр само в 1/16-финалния двубой за Купата на България с Вихрен Сандански (4:1) на 19 ноември. Контузия го извади от мача с Лудогорец на във следващата фаза на турнира.

Зевзеците веднага започнаха да коментират дали титулярното му място е породено от промяната на часа на днешната дата или задаващият се юбилей в неделя на президента на БФС Борислав Михайлов. Но пък от щаба на сините твърдят, че Николай се намира в отлична форма след зимната подготовка.

Станимир Стоилов няма да заложи на изненади в избора си на състав. Карето в отбрана ще бъде изградено от Патрик-Габриел Галчев, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Цунами. Малко пред тях ще действат Асен Чандъров и Филип Кръстев. Новото попълнение ще замести наказания Андриан Краев. В нападение по крилата ще атакуват Велтон и Роналдо, а Илиян Стефанов ще бъде малко пред изнесения в предни позиции Рикардиньо. Третото ново попълнение Кристиан Димитров ще изчаква своя шанс за момента от резервната скамейка.