Левски е отказал оферти за Хосе Кордоба и Андриан Краев, които са могли да донесат на клуба около 6 милиона лева. Това разкри изпълнителният директор на "сините" Иво Ивков. Той каза още, че 26-кратният шампион на България има 11,5 млн. задължения към НАП.

"Получихме реални оферти от големи клубове за двама наши футболисти. Имахме разговори и онлайн срещи с Ню Йорк Сити, Сочи и Брьондби, но само за единия от състезателите (б.р. - за Кордоба). За Андриан Краев имахме преговори с един водещ унгарски клуб (б.р.- МОЛ Фехервар). Имахме реални оферти за над шест милиона лева. Считах тези трансфери за абсолютно наложителни, но те не се случиха поради забрана за тях в последния момент от собственика на клуба. Тези трансфери бяха абсолютно задължителни. Парите бяха нужни на Левски, за да запази своето достойнство. Това е моето мнение. Не искам разединение, трябваше да сме един юмрук, но при нас всичко става трудно. Все пак още пазим автентичния клуб", каза Ивков. 

Той каза още, че няма лични проблеми с никого на "Герена", но не скри, че в клуба имат различни мнения как да се действа. Той визира мажоритарния акционер на Левски Наско Сираков. "Исках сега да продадем играчи. Другата теза беше, че лятото могат да струват повече. Взехме ги почти без пари и можехме да спечелим много. Проблемът е дали Левски ще съумее да се управлява правилно и да генерира приходи. Не знам защо само нашия отбор се коментира. Едва ли има клуб, който няма проблеми с НАП", каза още Ивков.

Той разкри и подробности за привличането на Джавад Ел Джемили. "Струва 90 000 евро плюс 40% от бъдещ негов трансфер. Те искаха 100 000 евро и 50% от бъдещ трансфер", добави Ивков. 

Снимка: Lap.bg