Треньорът на Левски Станимир Стоилов заяви, че очаква от футболистите си да покажат максимума от възможностите си при гостуването на Хебър в Пазарджик в неделя от 22-ия кръг на футболната Първа лига.

„Където и да гостува Левски, винаги е празник, което е добре за футбола. Единственото негативно е, че не сме печелили от дълго време. Нормално е утре да имаме голямо желание и амбиция да спечелим. Хебър е отбор, който също се бори и футболистите трябва да знаят, че победи не се постигат лесно. Очаквам първо пълен стадион, футболен празник и моите футболисти да играят на максимума на способностите си“, коментира Стоилов на пресконференция преди двубоя.

„Предполагам, че Хебър ще бъде пределно мотивиран, както всички отбори срещу нас, но най-важно е как ще се представи нашият отбор. Мачът с Лудогорец беше труден, но пет дни са достатъчно всички да са здрави. Заради наказанието на Ивелин, ще има една сигурна промяна, но за другите ще решаваме в последния момент. Периодът беше достатъчно голям между двата мача. Би трябвало мачове като този с Лудогорец да ти дават реална представа докъде си стигнал и футболистите да получат усещане, че имат качествата да играят на такова ниво. Очаквам те да играят на максимума на възможностите си в мача срещу Хебър. Само срещу Лудогорец стигнахме до максимума си. Очаквам да отговорим с амбиция и характер, футболистите на Левски да зарадват хората с победа“, каза още наставникът на „сините“.

„Когато терените бяха неприятни и беше по-трудно да се отбележи гол, ни трябваше повече характер и воля, но в завършващата фаза продължаваме да имаме проблеми. Срещу Пирин имахме 4-5 ситуации, които трябваше да бъдат реализирани. Новите вървят добре, но отборът трябва да създава повече възможности. Всеки играч в нападение е зависим от ситуациите, които създава тимът“, добави Станимир Стоилов.

„Явно, че нашите конкуренти си печелят мачовете, а ние губим точки и така не можем да изявяваме кой знае какви желания. Първо трябва да започнем да побеждаваме и после да мислим за местата, които дават право на участие в евротурнирите“, продължи Стоилов.

Той добави, че най-важното е, че привържениците на отбора са на стадиона: „Трябва да се намират правилните решения за Левски. Надявам се всичко да се случи за доброто на Левски. Също така е важно, след като вече официално се знае сумата, която дължим на НАП, да се мисли за решаването на проблемите. Докато работим тук е важно да се казват проблемите. Надявам се всичко да върви в полза на Левски, но никак не е приятно, когато има напрежение.“

Снимка: Lap.bg