Левски постигна втората си поредна победа в първенството, след като на своя стадион “Георги Аспарухов” надигра с 2:0 гостуващия Ботев Враца. Със същия резултат преди седмица “сините” победиха Хебър, с което спряха серията си от 11 поредни мача без победа в първенството. Другата добра новина за "сините" бе, че бразилецът Уелтън най-накрая се отпуши с гол - в 24-та минута, след като за последно се бе разписал през септември. Дебютно попадение за Левски пък вкара Жереми Петрис (40), докато още в началото на срещата Андриан Краев изпусна дузпа. Двубоят беляза и 60-годишнината от първия мач на “Герена".

С този успех Левски се изкачи на 4-то място в класирането с 38 точки, колкото има и Локомотив Пловдив. Черно море е с 36, а Арда и Славия с по 35, като и четирите отбора имат мач по-малко и могат да изпреварят “сините”. Ботев Враца е 12-ти с 22 точки.

Двубоят можеше да започне по мечтан начин за Левски, след като още в 5-та минута “сините” получиха право да изпълнят дузпа. Ивелин Попов стреля с глава, топката се отклони в ръката на Да Силва, а Драгомир Драганов се посъветва с ВАР, за да посочи бялата точка. От нея обаче Андриан Краев не успя да улучи вратата и прати топката покрай гредата.

Това не смути особено “сините”, които продължиха да атакуват и Красимир Костов успя да отрази опасен удар на Попов. В 24-та минута Уелтън все пак даде аванс за тима си. Бразилецът получи подаване от Краев на границата на наказателното поле и с прекрасно насочен фалцов удар намери далечния ъгъл - 1:0. Това бе първи гол за Уелтън от септември насам.

Малко след това бразилецът имаше още една прекрасна възможност да реализира втори гол. В ситуацията Уелтън реши да действа егоистично и насочи топката над вратата, въпреки че имаше поне двама негови съотборници на прекрасни позиции.

Така се стигна до 40-та минута, когато Ботев Враца не се възползва от ъглов удар, Левски направи мълниеносна контраатака, която бе завършена от Жереми Петрис за 2:0. Именно защитникът сложи началото на контраатаката, топката мина през Роналдо, а Рикардиньо го изведе сам срещу Костов. Петрис стреля силно в далечния ъгъл и удвои преднината на тима си.

Левски диктуваше играта и през второто полувреме, а в 55-та минута Уелтон бе задължен да вкара трети гол. Петко Ганев изкълчи глезена си и “предаде” топката във владение на бразилеца. Той не спря играта, а изскочи сам срещу Краси Костов и опита да го прехвърли, въпреки че Роналдо и Ивелин Попов бяха съвсем близко до него и можеха да вкарат на празна врата. Костов очакваше това решение на Уелтън и успя да улови топката. Контузилия се Петко Ганев пък бе заменен.

До края на срещата Ботев Враца така и не застраши вратата на Пламен Андреев, а за сметка на това Ивелин Попов и Роналдо пропуснаха прекрасни възможности да вкарат трети гол за Левски.

Левски - Ботев Враца 2:0
1:0 Уелтън 24’
2:0 Жереми Петрис 40’

Левски: Андреев, Петрис, Кордоба, Сундберг, Цунами, Краев, Кръстев (90 - Ван дер Каап), Роналдо (90 - Димитров), Попов (78 - Чандъров), Уелтън (72 - Петков), Рикардиньо (72 - Ел Джемили)

Ботев Враца: Костов, Фераресо, Георгиев, Соареш, Ганев (61 - Барбоса), Мендоса, Да Силва (61 - Сербер), Гаврилов (75 - Брамбила), Ивайлов, Маринов (75 - Тодоров), Мажуга (88 - Генов)