От Националния клуб на привържениците на Левски София излязоха с позиция след среща с част от ръководството на отбора, в която се изтъква,  че корпоративният модел на управление от външна компания е неприемлив.

Оранизираните запалянковци на "сините" разговаряха днес на стадион "Георги Аспарухов" с изпълнителния директор Ивайло Ивков,  с председателя на Управителния съвет Даниел Боримиров и със старши треньора Станимир Стоилов. 

На срещата поради ангажименти извън София не присъства мажоритарният акционер Наско Сираков, както и поканеният собственик на основния спонсор "Палмс Бет" Мило  Борисов.

Феновете също така изразяват пълната си подкрепа за Ивков и Стоилов.

 "На проведената среща с ръководството на клуба имахме възможността да получим отговори на екзистенциални за Левски въпроси.

Пълната конструктивност на дискусията бе нарушена от липсата на мажоритарния акционер и собственика на компанията, управляваща Левски.

На база на чутото от Станимир Стоилов, Ивайло Ивков и Даниел Боримиров, присъстващите привърженици се обединихме около тезата, че корпоративният модел на управление, особено когато управляваща корпорация е външна за Левски, е неприемлив. Най-малкото, защото отговорността е силно размита.

Ние искаме Левски да се управлява от левскари, които работят на Герена и носят отговорността лично! 

Поради тази причина, заявяваме категоричната си подкрепа за пътя, поет от Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Евентуална смяна на когото и да е от двамата силно ще ни разтревожи.

Надяваме се Пазителя на акциите  да подходи с мъдрост и мисъл за родния си клуб! Очакваме и собственика на компанията, управляваща Левски, да оцени правилно своя бизнес интерес, който изисква силен Левски! В името на нашия клуб, ние сме отворени за дискусия с липсващите ключови фигури днес, в подобен формат, т.к. отворените въпроси остават!", се казва в позицията.

Снимка: Lap.bg