Левски ще изиграе днес втората си контрола по време на паузата в първенството. Сините ще приемат на стадион „Георги Аспарухов“ втородивизионния Марица Пловдив.

Проверката ще стартира в 14:00 часа, а входът за фенове ще бъде свободен, като те ще заемат местата в Сектор А на съоръжението. През миналата седмица сините се наложиха с 2:0 над Ботев Враца в първата контрола в този период. Головете за столичани бяха дело на Асен Чандъров и Кристиан Димитров. Въпреки победата треньорът на Левски Станимир Стоилов отправи много забележки към представянето на футболистите.

За днешната проверка наставникът на сините ще може да разчита на националите Пламен Андреев, Филип Кръстев и Марин Петков, пише Тема спорт. Тримата пропуснаха спаринга с Ботев Враца. Все още не е ясно дали Мъри ще заложи и на завърналите се по-късно след ангажименти със селекциите на Панама и Гамбия – Хосе Кордоба и Ноа Сонко Сундберг. Аут за проверката с Марица и под въпрос за мача от Първа лига срещу Локомотив София е Илиян Стефанов. Атакуващият халф е измъчван от мускулна травма и през седмицата му предстоят допълнителни изследвания. Левски ще изиграе и трета контрола преди подновяването на шампионата. Във вторник ще приема на „Герена“ Витоша Бистрица от 14:00 часа.

Снимка: Lap.bg