Много голяма е вероятността Левски все пак да продаде Хосе Кордоба за отлични пари, като се засилва офанзивата това да стане още лятото. В момента “сините” водят сериозни разговори с испански елитен клуб, като според информация на „Тема Спорт“ потенциалният купувач е от горната половина на класирането на Ла Лига. 

Контактите на Левски са по две направления. Първото, разбира се, е Лъчезар Танев. Агентът е много близък с Наско Сираков. Двамата гледаха заедно на „Герена“ предпоследната контрола на “сините” срещу Ботев (Враца), спечелена с 2:0. Танев не е агент на Кордоба, но в случая може да действа от страната на Левски. Мениджърите на Хосе играха роля при зимните преговори. Те бяха склонни да свалят доста претенциите си относно 25-те процента отчисления при продажба на играча. 

Досега е ясно, че Жирона е направил оферта за Кордоба, но сега има втори клуб от Ла Лига, на по-високо място от 11-ото, където е клубът от Североизточна Каталуня. Очаква се преговорите да се съсредоточат на ниво над 2 милиона евро, каквото бе официалното зимно предложение към Хосе от датския Брьондби. 

Второто направление, по което Левски има контакти в Испания, е генералният спонсор на сините. „Палмсбет“ отскоро е официален представител на „Ла Лига“ за България. Наскоро представители на компанията бяха на Иберийския полуостров. 

Към Кордоба има интерес и от Испания и САЩ. А посланикът на Ла Лига Луис Гарсия бе в София и получи фланелка на Левски на стадион „Георги Аспарухов“. Има вероятност да се осъществи и контрола на Левски с испански клуб през май.