Бившият вратар и собственик на Левски – Томас Лафчис, говори пред гръцката медия „SDNA“, цитирана от „Тема Спорт“,  след появилите се информации за трансфер на Ноа Сонко Сундберг в Панатинайкос. Лафчис твърди, че той най-вероятно ще напусне „Георги Аспарухов“ след раздялата на клуба със старши треньора Станимир Стоилов.

„Сундберг е сериозен и ненадминат професионалист. Бърз стопер и добър както с топка в крака, така и в битките във въздуха. Има постоянство в изявите му, командва добре отбраната и чете играта на противника. Той има силен удар, много е здрав физически и работи много на тренировките“, разказа Лафчис.

„Ако има слабо място, то е свързано с това, че той не е особено заплашителен във въздуха и в ситуациите, когато навлезе в зоната на съперника“, коментира още бившият ръководител на сините.

„Вероятно ще напусне Левски през лятото. Той бе доведен от треньора Станимир Стоилов, който подаде оставка преди няколко дни, което ще доведе до това много играчи, дошли в Левски заради него, да напуснат през лятото. Един от тях може да е Сундберг, който е амбициозен и иска да направи крачка напред в кариерата си“, прогнозира Томас Лафчис.