Един от фаворитите за треньорския пост в Левски – Славиша Йоканович, почти сигурно ще бъде свободен от лятото. Сърбинът, чието име се спомена сред основните варианти след напускането на Мъри Стоилов, очаквано ще се раздели с настоящия си отбор Динамо Москва, съобщава руското издание „ЕвроФутбол“.

54-годишният специалист е на мушката след слабия сезон, който прави московсият тим. Вчера Динамо се срина с 0:2 като домакин срещу борещия се за спасение Факел. С 11 победи, 6 равенства и 8 загуби Динамо е 6-и 5 кръга преди края и почти сигурно ще изпусне евротурнирите.

За предстоящата раздяла в интервю за „ЕвроФутбол“ говори и легендата на руския футбол Алексей Петрушин. „Може би ръководството на Динамо вече търси заместник на Йоканович“, казва легендарния футболист и треньор на Динамо.

Славиша Йоканович спечели симпатиите на феновете на Левски, като води сините в общо 12 мача в периода 28 юли – 4 октомври 2013 г. В тях записа 6 победи, 4 равенства и 2 загуби.

Тогава Наско Сираков беше спортно-технически директор на Левски, а негов асистент беше Христо Йовов. Сега първият е мажоритарен собственик, а Йовов е на път да се завърне на работа в клуба