Треньорът на Левски Елин Топузаков говори за състоянието на отбора преди утрешния шампионатен мач със Септември и изрази задоволството си, че тимът влиза в серия от мачове в сгъстен цикъл.

"Не се оплакваме от програмата на първенството, тя е еднаква за всички. При нас хубавото е, че нямаме нови контузии. Целта ни бе да освежим играчите, които са титуляри. Няма нищо по-хубаво от това да се играе всеки три дни за футболистите, треньорите, а и за Левски като отбор", каза младият специалист.

"Не подценяваме Септември. Важна е и датата, на която се играе мачът заради годишнитата на легендата Гунди. Не искам да се връщам назад, но и срещу Берое видяхме, че няма нищо лесно. Всичко минава през сериозни усилия от футболистите", каза още треньорът.

„Надявам се да продължим тенденцията от предишните мачове. Кордоба няма да е на 100% готов за утрешния мач. Близо е до завръщане, но не достатъчно, че да го рискуваме. Всички други са на разположение. Има двама щатни изпълнители, които тренират всеки ден по 15-20 дузпи. Определени са от мен за изпълнители оттук нататък“, разкри Топузаков.

"Не съм се отказал от нито един футболист на Левски. Радвам се на защитниците, че не допуснаме гол в последните мачове. За един треньор няма нищо по-добро от това да може да избира от няколко футболисти, дори да има и такива, които ще се сърдят. Искам да мога да избирам състава между 15-16 играчи всеки път", пожела си той.

"За нас е важно Левски да е възможно най-напред в класирането. Няма да се откажем да сме трети, въпреки че в момента това е невъзможно преди плейофите. Не съм гледал разпределението на мачовете в плейофите - къде гостуваме, кой приемаме. Много е рано да се прави такова разпределение. Виждате, че последните мачове завършиха с по 1:0, силите са изравнени. В плейофите ще играем срещу най-добрите отбори", каза треньорът.

"Има трима-четирима млади футболисти, които са много близо до първия отбор като динамика и физика. Някои от тях попадат в групата за мачовете. Развитието на срещите не ни позволява да ги пуснем в края на мачовете, дори и за малко, за да усетят младите тръпката, но се надявам, че в следващите мачове ще имаме такава възможност", завърши Елин Топузаков.

Снимка: Lap.bg