Георги Аспарухов-Гунди е пример за левскарите във всяко естество - и като футболист, и като човек. Това заяви Даниел Боримиров, който се очаква да наследи Иво Ивков на поста изпълнителен директор на "сините".

Бившият халф на Левски присъства на първата копка на паметника на Гунди в парк "Гео Милев". 

"За мен Гунди е една от най-значимите фигури, особено за Левски. За мен той е бил пример във всяко естество - и като футболист, и като човек", заяви Боримиров и добави, че клубът ще намери средства да подкрепи изграждането на монумента.

В този момент интервюто на Боримиров бе прекъснато за секунди от председателя на Националния клуб на привържениците (НКП) Степан Хиндлиян, който заяви, че подкрепа от клуба не е нужна. Кампанията за събиране на пари за монумента бе завършена с частни дарения и самият Хиндлиян каза, че феновете "нямат нужда от съдействието от клуба".

НКП зае централна роля в протестите срещу мажоритарния собственик Наско Сираков, новоназначените директори и главния спонсор Palms Bet. Причина за това стана напускането на Ивков и старши треньора Станимир Стоилов.

Феновете протестират, но присъстват на стадиона. Те гледат повечето мачовете с обърнати наопаки знамена.

"Всеки, който обича Левски, трябва да бъде на стадиона. Не трябва да се делим. Живеем в демократична държава и всеки може да си изказва мнението по начин, който намира за добре", каза още Боримиров.

Снимка: Lap.bg