Крилото на Левски Уелтон е стреснал треньорския щаб след равенството 2:2 с ЦСКА 1948 в първия кръг от плейофите в първенството. Бразилецът бе заменен чак в 90-ата минута от Марин Петков, но преди това се хвана за крака след грубо съприкосновение с противников играч. Той дори леко накуцваше, но след края на двубоя е бил прегледан от лекарския щаб и Елин Топузаков е бил информиран, че няма нищо сериозно. 

Очаква се днес Уелтон да бъде на линия за старта на подготовката за предстоящото гостуване на Локомотив (Пловдив) в неделя. Двубоят на “Лаута” е от 20:00 часа. Играчите получиха ден почивка след равенството в Бистрица и от днес започват да се готвят за мача с “черно-белите”, пише “Тема Спорт”. 

Днес трябва да има повече яснота и за състоянието на Хосе Кордоба. Панамецът е измъчван от мускулна травма и пропусна последните пет двубоя на “сините”. Топузаков се надява бранителят да се възстанови, тъй като срещу Локо (Пд) няма да може да разчита на Келиан ван дер Каап. Нидерландецът ще бъде наказан, тъй като получи петия си жълт картон. Санкция от един мач ще изтърпи и Жереми Петрис.