Левски ще напълни сериозно касата си в последния мач за сезона. Съперникът е ЦСКА,  мястото е Националния стадион „Васил Левски“, а залогът се очаква да е 24-каратов. При очаквана победа на вечния враг в предпоследния кръг с тима от Бистрица и при допустима загуба на сините в Разград, заключителният сблъсък ще бъде истински финал на сезона.

При такъв развой в предпоследния кръг, който е с голяма степен на вероятност, на 7 юни Левски трябва да играе за третото място и директна европейска квота, а ЦСКА за шампионска титла. Това гарантира невиждана за това първенство посещаемост.

Въпреки че вечното дерби е в делничен ден, сряда 7, юни, се очаква националният стадион да събере над 30 хиляди зрители, което ще донесе приход на клуба от половин милион лева, пише Тема спорт. Финалът за купата миналата година, спечелен от сините, едва побра 40 хиляди човека на арената, като от организаторите и полицията бяха направени много компромиси с буферните зони и правостоящи зрители.

Сега едва ли ще се повтори същото стълпотворение, но картината няма да е много по-различна. Червената половина на стадиона евентуално ще чака победа и шампионска титла, а сините, освен че ще искат да попречат на празника на спортния враг, което е исторически заложено, ще играят и за третото място, и за достойнството си.

Тези 500 хиляди лева щяха да са в касата на ЦСКА, ако в редовния сезон армейците бяха победили Лудогорец, но на своя стадион те паднаха с 0:1 и така в плейофната фаза се падна Левски да е домакин на вечното дерби. И да прибере приходите, с които да запълни някои от многото дупки в бюджета.

Цените на билетите за сините фенове срещу ЦСКА на 7 юни са: Сектор А, Ложи 3, 4 и 7: 45 лв., Сектор А: 20 лв., Сектор Б: 10 лв. При ориентировъчна средна цена от 17-18 лева за целия стадион, при над 30 хиляди продадени билета, постъпленията в касата на сините ще са около 500 хиляди лева. Сумата е достатъчно за обезпечаването на летен подготвителен лагер на лукс ниво, по подобие на зимния в Дубай. Възможно е сумата от половин милион лева да бъде насочена за заплати на футболисти, служители и персонал.

От „Герена“ вече пуснаха билети в продажба със следното официално съобщение:

Левскари,

От днес в продажба са билетите за мача от 35-ия кръг на Първа лига срещу ЦСКА-София. Двубоят е на 7 юни, сряда, от 18:45 часа на Национален стадион „Васил Левски“!

Пропуските се продават до изчерпване на количествата в официалния магазин на ПФК Левски до 2 юни, в мрежата на Eventim и онлайн.

От 3 до 5 юни билети ще се продават от 10:00 до 19:14 часа на касите пред Сектор А на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. На 6 юни билети ще се продават от 10:00 до 19:14 часа в официалния магазин на клуба.

В деня на срещата, 7 юни, билети ще се продават от 10:00 до 14:00 часа в официалния магазин на ПФК Левски и от 10:00 часа до края на първото полувреме на касите на Национален стадион „Васил Левски“ на бул. „Гурко“ и „Синьото“.

Привържениците на ЦСКА могат да се сдобият с пропуски за мача от касите на стадион „Българска армия“, които ще работят с обичайното си работно време от 10:00 до 18:00 часа. Билетите могат да бъдат закупени и онлайн в мрежата на Ивентим.

Феновете на ЦСКА ще бъдат настанени в секторите В и Г. Цените на билетите са за В – 20 лева, и за Г – 10 лв.

Снимка: Lap.bg