От Левски поискаха официално Спортно-техническата комисия към БФС да върне предвидения бараж за последното място в Лигата на конференциите в неделя, както беше предвиден по програма.

Клубът направи това чрез официална декларация.

"Левскари, ръководството на ПФК Левски изказва остро несъгласие с решението на Спортно-техническата комисия към БФС от 06.06.2023 г., с което бе променена датата на баража за участие в Европейските клубни турнири.

Решението на СТК е аргументирано със „спазване на феърплея и равнопоставеността“ между отборите, които ще вземат участие в срещата. Ето защо задаваме няколко въпроса към комисията и към Българския футболен съюз:

При равни условия ли ще бъдат поставени двата отбора в баража за участие в Европейските клубни турнири, при условие, че единият разполага с 24 часа повече за възстановяване и подготовка?
Колко феърплей е решението отборът завършил на четвърто място в класирането да разполага само със 72 часа до срещата?
Къде е феърплеят, когато се променя утвърдената за баража дата само четири дни преди самия мач, без дори да се потърси някаква комуникация с евентуалните участници в него?
Наясно ли са от СТК и БФС как се организира футболна среща с изключително голям залог и интерес към нея в рамките на само 3 дни?
Сигналите за изтичащи договори са неотносим аргумент към „феърплея и равнопоставеността“ между участниците в първенството, доколкото същите са решения на спортно-техническото ръководство на съответния клуб.

Взимането на подобни решения, явно противоречащи на феърплея и равнопоставеността между участниците в първенството, подкопават сериозно доверието към комисиите на БФС.

Още веднъж подчертаваме, че взимането справедливи решения са в основата на правовата държава каквато е България, част от която е и БФС.

Ето защо настояваме Спортно-техническата комисия и БФС да преразгледат решението си и да върнат предварително обявената дата - 11.06.2023 г.", написаха от Левски в позиция на официалния сайт на клуба.