Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков се е спрял на Николай Костов за треньорския пост на "Герена", с помощник дългогодишният асистент на Станимир Стоилов - Саид Ибраимов, съобщи "Тема спорт".

Вчера се появи спекулация, че Илия Груев щял да поема "сините", но това естествено се оказа партенка. Очаква се скоро в клуба да вземат окончателно решение кой ще води отбора през новия сезон 2023/24.

59-годишният Костов вече бе начело на Левски. През ноември 2011 той пое "сините", но записа само 11 мача начело на отбора. Девет от тях спечели, а два загуби. След поражението с 0:1 от Миньор (Перник) на "Георги Аспарухов" в края на март 2012-а Костов напусна поста. 

За последно специалистът води казахстанския Актобе. Костов е бил начело още на Анортозис, Онисилос, Олимпиакос (Никозия), АЕК Ларнака, Бананц, Металург (Донецк), Карпати (Лвов), Таврия, Тосно, Ботев (Пловдив), Стал и Шахтьор (Караганди).

Доскоро се смяташе, че от новия сезон начело на Левски ще е Саво Милошевич. Бившият сръбски национал беше за преговори в София, но след това не пристигна за баража срещу Арда, което навежда на мисълта, че едва ли ще започне работа на "Герена".