Треньорът на Левски Николай Костов е посочил на ръководството какъв е приоритетът му за селекцията на тима. 59-годишният наставник е заявил, че има нужда от нов нападател и е споделил какъв точно иска да бъде той, пише „Тема Спорт“.

Специалистът предпочита на „Герена“ да бъде привлечен играч с профила на лек нападател, а не типичен таран. Костов предпочита да работи с такъв тип футболисти, които да пасват на тактическата му постройка. При неофициалния си дебют той заложи на схема 4 – 1 – 4 – 1, като в нападение предпочиташе да се действа с повече скорост, а при защита сините бяха позиционирани в 4 – 4 – 2.

В момента треньорът разполага само с Рикардиньо на върха на атаката. Бразилецът не попада точно в профила на типичен таран. След като стана ясно, че Билал Бари трябва да се подложи на нова операция и скоро няма да се завърне на терена, на „Герена“ имат нужда от още един нападател. Мароканецът се контузи тежко в коляното в началото на септември миналата година и претърпя интервенция.

Смяташе се, че ще може да се завърне за началото на подготовката, но е получил лоша новина и ще трябва да бъде опериран отново. Николай Костов разполага и с още двама играчи за върха на атаката – юношите Преслав Бачев и Борислав Рупанов. Първият вкара гол при успеха с 2:1 над Пирин Благоевград в първата контрола на сините, но треньорът иска да бъде привлечен по-опитен игра.

В момента от „Герена“ разглеждат различни предложения от известните мениджъри Лъчезар Танев и Николай Жейнов. Бившият футболист на ЦСКА помага на сините със селекцията. Наскоро пък агентът на Филип Кръстев разкри, че е предложил на Левски и няколко варианта за нов треньор, но столичани се спряха на Николай Костов. Наставникът съобщи, че се работи по привличането на нови играчи.

Снимка: Lap.bg